L'involtino al cocco è un dessert estremamente gustoso che si sposa meravigliosamente sulla tavola delle feste. Inoltre, non ha bisogno di essere cotto.
Bližajo se prazniki in med bolj priljubljene sestavine božičnih peciv sodi kokos. Če je med prazniki vaša hiša vedno polna obiskovalcev, jih navdušite s kokosovo rulado brez peke, ki je ne bodo mogli nehati jesti. Ker je presna, so odveč vse skrbi, da vam testo ne uspe ali da se nadev neestetsko razlije čez robove. Ta kokosova rulada se enostavno reže, saj čvrsto stoji skupaj in se tudi zlepa ne izsuši. Več dni bosta tekstura in okus enaka kot prvi dan, le v hladilniku jo morate hraniti. Smo vas prepričali? Preizkusite recept.
Recept za kokosovo rulado brez peke:
Sestavine za kokosovo rulado brez peke
Za ‘testo’:
- 120 g di zucchero
- nekaj žlic vode
- 600 g čokolade za kuhanje
- 2 dl di latte
- 250 g mletih piškotov
Per il ripieno:
- 100 g zmehčanega masla
- 80 g sladkorja v prahu
- 100 g di farina di cocco
- sok ene limone in naribana lupinica limone
PER SAPERNE DI PIÙ: Recept za Oreo kokice
Postopek priprave kokosove rulade brez peke
Najprej pripravite nadev. Maslo temeljito zmešajte s sladkorjem in dodajte ostale sestavine za nadev. Zmešajte v gladko zmes. Nato pripravite testo.
Na ognju v posodi zmešajte vodo in sladkor in kuhajte toliko časa, da nastane gost sirup. Dodajte čokolado in mleko. Ko se čokolada povsem stopi, posodo odstavite in dodajte še zmlete piškote. Dobili boste gosto zmes, ki jo temeljito pregnetite. Nato jo na površini, ki ste jo prej potresli s kokosovo moko, razvaljajte v pravokotnik na nekaj milimetrov debelo. Enakomerno premažite z nadevom, zvijte in postavite v hladilnik za nekaj ur oziroma, še bolje, čez noč. Odrežite konce rulade in jo okrasite s sladkorjem v prahu. Dober tek!