Hai bisogno di un dessert semplice da realizzare con il minimo sforzo? Allora prova questa cremosa cheesecake al limone senza cottura.
Dolci brez peke so zakon, se strinjate? Zato smo za vas pripravili recept za lahek limonin cheesecake, ki ga pripravite iz sestavin, ki se skoraj gotovo skrivajo v vaših omarah in hladilnikih.
Ingridienti
- 110 g di biscotti
- 50 g di burro
- 25 g di zucchero di canna
- 350 g di mascarpone
- 75 g di zucchero a velo
- la buccia di un limone
- sok 2 ali treh limon (rabimo nekje 90 ml)
Preparazione
Najprej naredimo osnovo za cheesecake in zdrobimo piškote (lahko v vreči z valjarjem ali pa v multipraktiku). Na vročini stopimo maslo in takoj, ko ga vzamemo s štedilnika, primešamo rjavi sladkor in piškotne drobtine. V pekač damo papir za peko in piškotno testo razporedimo po pekaču in ga dobro pritisnemo k dnu. Postavimo v hladilnik. Skupaj zmešamo sir mascarpone, sladkor v prahu, limonino lupinico in sok limon ter mešamo tako dolgo, da dobimo gladko in kremno maso. To namažemo po piškotnem testu in damo v hladilnik za nekaj ur. Pa sladek dober tek!