L'anguria può anche finire sulla griglia. È un modo interessante e tutt'altro che usuale di preparare l'anguria, ma l'anguria grigliata è tutt'altro che solo per chi ama i sapori insoliti, poiché il fumo e il calore lo completano perfettamente.
Priznamo, lubenica na žaru je precej neobičajen način uživanja lubenice, toda tako kot lahko piknik popestrimo z jabolkom ali breskvijo na žaru, lahko nanj mirne duše položite tudi lubenico.
PER SAPERNE DI PIÙ: Ricetta: gelato cremoso all'anguria
In kako pripravimo lubenico na žaru? Sila enostavno. Ta sladko-kisla zeliščna jed je lahko predjed, prigrizek ali priloga.
Recept za lubenico na žaru:
Sestavine za lubenico na žaru:
- anguria
- olio d'oliva
- aceto balsamico
- vejice bazilike
- cipolla
- sale
- pepe
- sir s plesnijo (npr. gorgonzola)
Postopek priprave lubenice na žaru:
Lubenico narežemo na koščke in namažemo z olivnim oljem. Postavimo na vroč žar in po cca 5 minutah obrnemo ter popečemo še drugo stran. Odstranimo z žara, posolimo in popopramo. Dodamo sir in baziliko, pokapamo z balzamičnim kisom in potresemo z drobno sesekljano čebulo. Pa dober tek!