Trasforma le fragole in un'inebriante mousse alla fragola che ti conquisterà per sempre con il suo gusto delicato.
Mousse di fragole je rahla penasta sladica, ki bo prepričala tudi najbolj izbirčne gurmane.
PER SAPERNE DI PIÙ: Ricetta: divina mousse al cioccolato con soli due ingredienti!
Preprosto pripravljen poobedek polnega okusa je kot nalašč za trenutke, ko želite pocrkljati sebe ali svoje goste. Zanj boste vedno našli še nekaj prostora v želodčku, pa če bo ta še tako poln!
Recept za jagodni mousse:
Sestavine za jagodni mousse:
- 250 g di fragole
- 3 uova
- 2 cucchiai di zucchero
- 125 ml di latte
- 125 ml di panna dolce
- foglie di melissa (per la decorazione)
Postopek priprave jagodnega moussa:
Jagodam odstranimo peclje in jih pretlačimo, da nastane jagodni pire. Nato ločimo beljake in rumenjake. Slednje s sladkorjem kremasto stepemo. Nad vodno kopeljo zmesi počasi dodajamo mleko in stepamo tako dolgo, da postane gostejša. Odstavimo. Jagodni pire vmešamo v maso z rumenjaki in ohladimo. Medtem posebej stepemo beljake in sladko smetano. Sprva v hladno jagodno kremo zmešamo sneg, nato še sladko smetano. Jagodni mousse prestavimo v kozarce in prestavimo v hladilnik za najmanj dve uri. Preden postrežemo, mousse okrasim z meliso. Pa dober tek!