fbpx

Ricetta: Rinfrescante torta allo yogurt con uva senza cottura

Jogurtova torta z grozdjem

La torta allo yogurt con uva è un dolce rinfrescante e salutare che compete facilmente con i dolci più calorici. Inoltre non è necessario il forno per prepararlo.

Obožujete torte, a se jih bojite sami pripraviti, saj menite, da niste dovolj dober cukerpeker. Jogurtova torta z grozdjem je kot nalašč za vse, ki ste se prepoznali v zgornji povedi. Ko se boste lotili tega recepta, boste videli, da v resnici nimate dveh levih rok, saj za pripravo te torte ni treba biti slaščičarski mojster.

PER SAPERNE DI PIÙ: Ricetta: torta da leccarsi le dita

Slastna jogurtova torta z belim grozdjem.
Slastna jogurtova torta z belim grozdjem.

Poleg enostavne priprave je druga dobra lastnost jogurtove torte z grozdjem tudi to, da jo pripravite brez peke.

Recept za jogurtovo torto z grozdjem brez peke:

Sestavine za jogurtovo torto z grozdjem brez peke:

  • 200 g polnozrnatih piškotov z ovsenimi kosmiči
  • 80 g di burro
  • 2 žlici medu (tekočega)
  • 5 dl jogurta (čvrstega)
  • 2 cucchiai di succo di limone
  • 1 žlica nastrgane limonine lupine
  • 4 dl di panna dolce
  • 1 želatina v prahu (lahko tudi agar)
  • črno ali belo grozdje (lahko tudi drugo sadje)

Postopek priprave jogurtove torte z grozdjem brez peke:
Najprej v kozici raztopimo maslo. Odstavimo in toliko počakamo, da se maslo rahlo ohladi. Zdrobimo piškote (ročno ali v mešalniku), jih vmešamo v maslo ter dobro pregnetemo, da nastane piškotna masa. Z njo obložimo tortni model (premera 24 cm) in jo dobro pritisnemo ob dno pekača. Postavimo v hladilnik za 30 minut. Vmes s šestimi žlicami vode zmešamo želatino in pustimo, da nabrekne (pribl. 10 minut). Tačas zmešamo limonin sok, limonino lupino, med in jogurt, v ločeni skledi pa čvrsto stepemo smetano, ki jo nato vmešamo v jogurtovo zmes. Želatino raztopimo v kozici in pri tem pazimo, da ne zavre. Ko se rahlo shladi, ji vmešamo jogurtovo kremo. To prelijemo na piškotno podlago in rahlo potresemo tortni model, da se enakomerno razporedi. Za dve uri torto prestavimo v hladilnik, da se krema strdi. Za konec jo okrasimo z grozdjem, ki smo ga prej dobro oprali. Pa dober tek!

Con te dal 2004

Dall'anno 2004 ricerchiamo le tendenze urbane e informiamo quotidianamente la nostra comunità di follower sulle ultime novità in fatto di stile di vita, viaggi, stile e prodotti che ispirano con passione. Dal 2023, offriamo contenuti nelle principali lingue globali.