Ecco una ricetta semplice per la torta alla Nutella, senza cottura e non impegnativa né nella preparazione né negli ingredienti.
È di fronte a voi recept za pecivo z Nutello brez peke, ki je tako dobro, da si boste obliznili vse prste!
Sestavine za pecivo z Nutello brez peke:
- 250 g di mascarpone
- 3 cucchiai di Nutella
- 1 zavitek maslenih keksov oz. keksov Albert
- skodelica črne kave
- kavni liker (po želji)
- sesekljani lešniki
Priprava peciva z Nutello brez peke:
V skledi dobro premešamo sir maskarpone in 3 žlice Nutelle, da dobimo kremo. Vzamemo paket keksov Albert ter keks z ene strani namažemo s kremo ter prekrijemo z drugim keksom. Naredimo si od 10 do 12 parov ali sendvičev keksov s kremo. V skledo nalijemo kavo in ji po želji dodamo še kavni liker. Dobro premešamo. Vzamemo sendvič in ga z obeh strani potopimo v kavno mešanico. Nanj namažemo kremo in ga položimo poleg drugega sendviča, prav tako namočenega v kavi. Sestavimo kolač. Ko končamo, vzamemo lopatico in preostalo kremo namažemo po celotnem kolaču, da dobimo lep čvrst pravokotnik. Potresemo z lešniki. Za eno uro postavimo v zamrzovalnik. Kolač režemo na diagonalne rezine. Pa dober tek!
Pripravo peciva z Nutello brez peke si lahko ogledate v priloženem videoposnetku.