Le patatine fritte sono un'alternativa al classico snack a base di patate e la prova che le versioni salutari di piatti malsani non sono necessariamente meno gustose. I bastoncini di polenta sono buoni quanto le patate fritte, con la crosta croccante e il cuore morbido. Non sono fritte, ma cotte al forno e possono essere immerse nel ketchup proprio come le patatine fritte.
Pomfrit ni slovenska jed, polenta pač. Združite priljubljeni uno spuntino in tradicionalno slovensko jed s tem, ko pripravite pomfrit iz polente. Gre za zdravo različico ocvrtega krompirčka, ki jo bodo vzljubili tudi najmlajši, ki sicer prisegajo na pomfrit.
PER SAPERNE DI PIÙ: Ricetta: Snickers con alcol
Pomfrit iz polente je v kombinaciji s panceto hrana za bogove, zato ta slastni prigrizek preprosto morate preizkusiti. Samega po sebi ali z dodatki.
Recept za pomfrit iz polente s panceto:
Sestavine za pomfrit iz polente s panceto:
- instant polenta
- sale
- pepe
- parmigiano
- pancetta
- zucchine
- asparago
- pomodoro ciliegino
- sezam (po želji)
- olio d'oliva
- kečap (za pomakanje, lahko tudi paradižnikova omaka ali katera druga pomaka)
Postopek priprave pomfrita iz polente s panceto:
Najprej v slani vodi skuhamo polento (razmerje zdrob : voda 1:3). Kuhano polento popopramo in vmešamo parmezan. Vse skupaj prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in poravnamo. Postavimo v hladilnik za cca eno uro, da se shladi in strdi. Če želimo zgolj polentin pomfrit, ohlajeno polento nato le še narežemo na paličice in jih za konec za hrustljavost na oljčnem olju popečemo z vseh štirih strani ter potresemo s sezamom. Če je krompirček iz polente kot priloga panceti, tedaj, ko je polenta v hladilniku, narežemo panceto, šparglje, bučke in češnjevce ter jih popečemo. Pa dober tek!