Questa è la ricetta migliore per praline al cioccolato semplici e senza cottura, sulle quali non potrai smettere di sbavare.
Peka slaščic ni za vsakogar, a vsaka izjema potrjuje pravilo. Preproste čokoladne pralineje zna namreč pripraviti še tak kuharski analfabet. Pa še pečice vam ni treba zaganjati zanje!
INGREDIENTI:
- 50 g di burro
- 150 g naribane čokolade (+ nekaj koščkov)
- 1 vrečka čokoladnega pudinga
- rumova esenca
- 20 g čokolade
- čokoladne mrvice/kakav
PREPARAZIONE:
Najprej stopimo maslo. Nato vanj vmešamo naribano čokolado, rumovo esenco in prašek za puding. Mešamo, da nastane homogena zmes, dodamo nekaj drobnih koščkov čokolade in za 30 minut postavimo v hladilnik. Nato iz mase oblikujemo kroglice, ki jih za konec povaljamo v mrvicah ali kakavu. Serviramo jih v papirnatih košaricah, a še prej jih za 15 minut prestavimo v hladilnik. Pa dober tek!