fbpx

Ricetta: patatine di verdure da sgranocchiare senza sensi di colpa

Zelenjavni čips

Le patatine sono uno degli snack preferiti da molti. Se la nostra coscienza si stringe dopo ogni sacco vuoto di vizi salati, optiamo per un'alternativa molto più sana e prepariamo le nostre patatine. Quando possiamo goderci la croccantezza senza rinunce...

Klasičen čips vsebuje veliko kalorij, nasičenih maščob in nezdrave soli. Zakaj si poleti, ko na tržnici buhti barvita sveža zelenjava, ne bi pripravili zdrave alternative vrečki nezdravega krompirjevega čipsa in si iz živo oranžnega korenčka, globoko vijolične pese in vibrantno zelenega kodrastega ohrovta ne bi pripravili hrustljavega zelenjavnega čipsa, ki ga lahko grizljamo brez slabe vesti?

Recept za zelenjavni čips iz korenja

Carote
Carote

Carote je bogato s karotenoidi, ki varujejo pred rakom na pljučih, srčnimi boleznimi in sladkorno boleznijo. Korenje je prav tako odličen vir kalija, vitaminov in dietnih vlaken. Za čips iz korenja v skledi zmešamo malo olivnega olja, polovico žličke kurkume, poper, sol in česen v prahu. Korenje narežemo na tanke rezine, jih vržemo v skledo in dobro premešamo. Prepojeno korenje razporedimo po pekaču, ki ga prej obložimo s papirjem za peko in pekač položimo v pečico, ki jo predhodno ogrejemo na 180 stopinj. Pečemo približno 10 minut.

Recept za zelenjavni čips iz kodrastega ohrovta

Kodrasti ohrovt
Kodrasti ohrovt

“Kale” oziroma kodrasti ohrovt, kakor najbolj trendi zelenjavi ta hip pravimo pri nas, operemo in osušimo s kuhinjsko krpo. V skledi zmešamo dve žlici olivnega olja, dve žlici limone, ščepcem čilija v prahu in sol ter z zmesjo premažemo zelene liste. Te razporedimo na s peki papirjem obložen pekač in pri 175 stopinjah pečemo približno 10 minut.

Recept za zelenjavni čips iz pese

Pesa
Pesa

Pesa je odličen izvor vitamina C, folne kisline, železa in magnezija. Za pesin čips potrebujemo olivno olje, nekaj kapljic balzamičnega kisa, žličko medu, sol in poper. Pečico ogrejemo na 180 stopinj, olupljeno peso narežemo na rezine in pomočimo v začimbno mešanico. Začinjene rezine razporedimo po pekaču, ki ga obložimo s peki papirjem, in pečemo približno 15 minut.

Recept za zelenjavni čips iz bučk

Zucchine
Zucchine

Bučke operemo in narežemo na tanke kolobarčke. Te pomočimo v razžvrkljan beljak in nato v nariban parmezan. “Panirane” bučke položimo na pekač, ki ga obložimo s peki papirjem, in v predhodno ogreti pečici pečemo približno 20 minut.

Maggiori informazioni

Adattato e adattato da: 
www.buro247.hr

Con te dal 2004

Dall'anno 2004 ricerchiamo le tendenze urbane e informiamo quotidianamente la nostra comunità di follower sulle ultime novità in fatto di stile di vita, viaggi, stile e prodotti che ispirano con passione. Dal 2023, offriamo contenuti nelle principali lingue globali.