fbpx

Trucchi dei maestri chef che si svelano solo nelle scuole di cucina

Gli chef professionisti hanno parecchi assi nella manica che il pubblico laico potrebbe non conoscere. Come preparare una bistecca davvero buona? Che ne dici di un pollo intero? Nell'articolo puoi leggere i trucchi dei maestri chef, che vengono rivelati solo nelle scuole di cucina.

Triki kuharskih mojstrov, ki jih razkrijejo le na kulinaričnih šolah:

Popoln steak

Za popoln steak morate paziti, da ga ne pečete mrzlega. Vsaj dve uri pred toplotno obdelavo ga vzemite iz hladilnika, da dobi sobno temperaturo.

Odličen steak
Odličen steak

Sočno meso

Težko je pripraviti meso, ki je dovolj pečeno, hkrati pa ostane sočno. Pomaga vam lahko ta preprost trik: meso preprosto namočite v slanici. V tri kozarce vode dodajte četrtino kozarca soli in isto količino sladkorja. Meso namočite v slanico ter ga pustite v hladilniku za 8 ur.

Lahko krhko testo

Če želite narediti res lahko krhko testo, vzemite jajca in maslo iz hladilnika en dan prej.

Riba s hrustljavo skorjico

Ko pripravljate ribo na žaru, jo na tanko premažite z majonezo. Tako bo dobila hrustljavo skorjico.

Hrustljava riba
Hrustljava riba

Odlična kremna juha

Za bolj kremast okus zelenjavne juhe zelenjavo najprej popražite na olivnem olju. Nato jo skuhajte in zmiksajte.

Najboljše palačinke

Za boljše palačinke v maso dodajte dve žlici kisle smetane.

PER SAPERNE DI PIÙ: Recept: to je doma narejene Nutella!

Kislo smetano dodajte masi za palačinke
Kislo smetano dodajte masi za palačinke

Popolna jajca na oko

Za popolna jajca na oko se morate držati treh pravil: uporabiti morate ponev z debelim dnom, dodati dovolj masla ter peči na nizki temperaturi.

Hrustljava skorja na kruhu

Če kruh pripravljate doma, imate morda težavo, da je velikokrat premalo pečen ali pa preveč. To lahko popravite tako, da v pečico postavite posodo z vodo. Vlaga bo na kruhu naredila hrustljavo skorjico.

Pražena čebula

Za lepo praženo čebulo uporabite olje in maslo ter nujno dodajte sol. Slednja pomaga, da se čebula hitreje razpusti in jo nekoliko karamelizira.

Sladkor je lahko tudi začimba.

Sladkor lahko uporabimo tudi zunaj okvira sladic. Z njim lahko izboljšate paradižnikovo omako ali solato. Pazite le, da ne pretiravate.

Con te dal 2004

Dall'anno 2004 ricerchiamo le tendenze urbane e informiamo quotidianamente la nostra comunità di follower sulle ultime novità in fatto di stile di vita, viaggi, stile e prodotti che ispirano con passione. Dal 2023, offriamo contenuti nelle principali lingue globali.