GoPro Remo
V zraku · tehnologija · gadgeti

Športni kameri Hero5 Black in Hero Session omogočata glasovni nadzor, kar se obnese v mnogih situacija. Žal pa v določenih, ko bi funkcija prišla krvavo prav, kamerin mikrofon zaradi šumov zataji, saj preprosto ne zazna našega glasu. Tu pride do izraza dodatek GoPro Remo, ki omogoča upravljanje kamere z glasom v nemogočih razmerah. Tako kot obe kameri je tudi Remo vodoodporeden.

GoPro Remo
89.99 €
GoPro

Novejše modeli športnih kamer GoPro omogočajo glasovno upravljanje, kar je zelo priročna funkcija, ki pa ima svoje pomanjkljivosti. Te odpravlja dodatek GoPro Remo, ki omogoča, da kamera ‘uboga’ naše glasovne ukaze tudi, ko se zdi, da ima ‘umazan ušesa’, to je tedaj, ko mikrofon pobira še kopico drugih zvokov, kot je na primer šumenje med smučanjem ali kolesarjenjem. Naše želje ne razbere, saj imamo kamero na krmilu ali čeladi, kar pa je predaleč od vira glasu.

PREBERITE ŠE: GoPro Hero5 – vodoodporna športna kamera, ki uboga glasovne ukaze

Možnost glasovnega nadzora tako zataji ravno v situacijah, ko bi to funkcijo najbolj potrebovali. A ne, če si omislite dodatek GoPro Remo, napravo z mikrofonom,  ki kameri predaja naše ukaze. Nosimo jo lahko na zapestju (kot uro) ali pripeto na oblačila (čim bližje ustom). Trenutno razume 13 ukazov v desetih različnih jezikih, njen domet znaša 10 metrov, je vodoodporna (do globine petih metrov) in omogoča, da kamero aktiviramo tudi s pritiskom na gumb. Zanjo morate odšteti 90 evrov. Kako deluje v praksi, si lahko ogledate v priloženem posnetku.

Galerija – GoPro Remo:

GoPro RemoOdpri galerijo

18441-449f38c94b5c341b3361c5cc3a1d2ba7 Vector Luna BMW i – BMW s pametno uro, ki zdrži cel mesec! Kuhanje z dronom Kuhanje z dronom – celoten obrok, pripravljen s pomočjo drona Dron za selfije AirSelfie Mini dron AirSelfie – leteči fotoaparat za selfije Freedrum Freedrum omogoča igranje bobnov … brez bobnov! · · ·