Foto: Gabriele Galimberti
Kulturni izbor · knjige

Otroška igra, čudovit pobeg v domišljijski svet, ki kar traja in traja, je eden izmed najlepših delov nedolžnega otroštva. Otroci imajo zmožnost vživljanja v sfere, ki smo jih že pozabili in nam pričarajo pozabljen svet, ki lebdi na tanki meji med idealnim in realnim. V knjigi “Toy Stories: Photos of Children from Around the World and Their Favorite Things “, avtorica Gabriele Galimberti prikaže ta izjemno pisani svet.

Amazon
18€
Amazon

Plastičnim avtomobilčkom, kosmatim zverinicam in prikupnim punčkam otroci med svojo igro – ne glede na svoje kulturno okolje in statusno pripadnost – vdahnejo življenje in pomen. Fascinantno dejstvo je impresioniralo predvsem fotoreporterko Gabriele Galimberti, ki je v svoji knjigi, Toy Stories: Photos of Children from Around the World and Their Favorite Things, zbrala 58 zanimivih fotografij, ki prikazujejo otroke in njihove najljubše zaklade.

V galeriji si oglejmo fotografije, ki jih je Gabriela med drugim posnela tudi v revni zambijski vasi, kjer ne poznajo električne napeljave in tekoče vode.

Odpri galerijo

Stripi Alana Forda kot navdih za surrealni herbarij Annie Leibovitz Annie Liebovitz se je pridružila klubu knjižnih velikanov PARIS&NY Knjižna novost: Paris versus New York – zgodba o dveh mestih the outsiders_7 Knjižna novost: The Outsiders – The New Outdoor Creativity · ·