Navdy- ko varna vožnja in uporaba telefona med vožnjo ne stojita več na nasprotnih bregovih.
V zraku · tehnologija

Pogled na ekran telefona med vožnjo, četudi res bežen, je ena tistih stvari, ki smo je krivi vsi, četudi nas še tako opozarjajo kako nevarno je. Tudi kazni za nekatere ne zaležejo, ker se telefonu danes pač več nismo pripravljeni tako zlahka odpovedati. Kako torej skombinirati, da bo varno, legalno in da boste hkrati ostali na ‘infuziji’. Z Navdyjev, prvo napravo, ki je zares spravila varnost (beri vožnjo) in mobilnost (beri telefon).

Navdy
223€
Navdy.com

Seveda imamo slušalke in prostoročne pripomočke, a vse to funkcije telefona skrči na absolutni minimum. Če je to zadostovalo še nekaj let nazaj, je danes absolutno premalo. Navdy je naprava, ki jo montirate in pričvrstite na armaturno ploščo pred volan, tja, od koder se razlega voznikov pogled na cesto. Ko ga vklopite iz njega ‘skoči’ 5.1-inčni transparentni ekran, ki prek bluetootha projicira informacije katerih ‘globoko grlo’ je vaš pametni telefon. Čeprav je naprava na dosegu roke, pa optična prevara ustvarja občutek, da so podatki 183 centimetrov pred vami, kar posledično omogoča, da niti za trenutek ne odvrnete pogleda s ceste.

Navdyja ‘uboga’ tako na vaš glas, zahvaljujoč IR kameri pa tudi na vašo mimiko. Če npr. podrsate na levo boste odgovorili na klic, če podrsate na desno pa boste ugasnili opozorilo/obvestilo. Medtem vožnjo boste med drugim lahko z glasom ‘pisali’ sporočila in tvitali, prav tako boste na glasovni ukaz lahko klicali, iskali in predvajali glasbo, uporabljali aplikacije iz telefona, podobno kot Siri pa vam bo tudi Navdy bral sporočila in usmerjal kot Garmin. To in še mnogo več- brez enega samega dotika telefona.

PREBERITE ŠE: The Defender, žepna naprava za popolno varnost pred tatovi

Navdy ima vsekakor velik potencial, sploh če vemo, da se razlega tudi prek vetrobranskega stekla in pametnega telefona, saj med drugim spremlja tudi ‘nastop’ in ‘vitale organe’ vašega avtomobila. Primeren tako za androidni kot iOS sistem je upam, da Navdy dovoljšen navdih, da sežete v denarnico in si ga privoščite, če si že ne morete privoščiti vožnje brez pametnega telefona.

Odpri galerijo

o-SMARTPHONE-FREE-facebook 7 brezplačnih aplikacij za boljše življenje flir-thermal-imaging-smartphone1-1000x500 The Flir One spremeni vaš iPhone v detektor toplote 11. Blago, ki proizvaja elektriko 11 futurističnih izumov, ki bi lahko spremenilo svet Vesper-Vibrator-Necklace-RoseGold Vesper: elegantna verižica z zapeljivo skrivnostjo, mini vibratorjem · ·