Kamera in detektor dima Nest Cam
Utrip mesta · dom · V zraku · tehnologija

Prihod naprave Nest Cam je bil nekako pričakovan, če spomnimo, da je Nest, ki sta ga ustanovila dva nekdanja Applovca, nedavno kupil podjetje DropCam. Nest je že do sedaj nadzoroval vaš termostat za hišno gretje in zaznal dim ter ogljikov monoksid, Nest Cam pa poleg še pazi na hišo, kot kak pes čuvaj. Je direktni potomec kamere DropCam Pro, a bolj vitka, z ločljivosti 1080p (predhodnica je zmogla 720p), z nočni pogledom in spletno storitvijo, ki omogoča spremljanje dogajanje kjerkoli na svetu.

Nest Cam
170€
The Nest Store

Nest Cam je nadzorna kamera in detektor dima v enem, ki mu lahko zaukažete, da vam pošlje obvestilo, ko zazna gibanje ali glasne zvoke, z dodatkom pa je sposobna hraniti do 30 dni posnetkov. Pod njo se je podpisalo podjetje Nest, ki je v lasti Googla.

Nest Cam je neposredna naslednica modela DropCam Pro, ki pa je pri nadgradnji v detektor dima doživel le nekaj kozmetične popravkov. Kljub temu so nadgradnje več kot dobrodošle. To velja za tako za magnet, ki olajša postavitev na želeno mesto, prenos v polni visoki ločljivosti 1080p, 130-stopinjski pogled, boljši zoom, bolje pa se odreže tudi pri slabih svetlobnih pogojih.

PREBERITE ŠE: Akcijska kamera GoPro Hero+ LCD – zaslon na dotik in skoraj akcijska cena

Kamero, ki poleg vizualnega in avdio dogajanja zazna tudi ”anomalije” v zraku in jo je moč povezati z drugimi Nestovimi izdelki, je na prodaj za dobrih 170 evrov.

Kamera in detektor dima Nest CamOdpri galerijo
Mogočne pletenine Anne Mo Mogočne pletenine Anne Mo izgledajo, kot da bi jih spletli velikani Interaktivni kozarec SipSup Slovenski kozarec SipSup – prvi družabni kozarec na svetu išče podporo na Kickstarterju Svetila Objekt Light Objekt Light minimalistična hrvaška svetila za dom Tower House Tower House – idilična lesena hiša ob jezeru, ki se zliva z okolico ·