Zaha Hadid: Complete Works
Kulturni izbor · knjige

Pri založbi Taschen je izšla dopolnjena monografija ene največjih sodobnih arhitekt Zahe Hadid, ki je zasnovala mnoge odmevne projekte, če jih naštejemo le nekaj Rosenthal Center for Contemporary Art v Cincinnatiju, Glasgow Riverside Museum in Eli & Edythe Broad Art Museum v Michiganu.

Zaha Hadid: Complete Works
40€
Taschen

Velja za kontroverzno, njeni projekti pa so bili vrsto let nerealizirani, kljub vsem nagradam in naklonjenim kritikam. V zadnjem desetletju pa je zaslovela in realizirala mnoge projekte, ki so poželi veliko pozornosti. V novi izdaji, (avtor je Philip Jodidio), ki razkriva njen velikopotezni, futuristični arhitekturni izraz, sta prvič objavljena tudi novi nacionalni stadion na Japonskem, prizorišče olimpijskih iger v Tokiu leta 2020 ter galerija Serpentine Sackler v Londonu.

 

Knjižni sejem v Frankfurtu Frankfurtski sejem – praznik knjig, klasičnih in elektronskih 146773891 Zgodbe iz Afrike mlade umetnice Tjaše Rener Razigrana Ljubljana_1 Razigrana Ljubljana – otroški vodič po Ljubljani co_architecture_now_houses_3_07 Nova knjiga iz zbirke Architecture Now! · · ·