RELONCH-APS-C-IPHONE-CAMERA-CASE-_BackView
V zraku · tehnologija · gadgeti

Kljub vsej tehnologiji leče v fotografiji trenutno še nimajo resnega tekmeca. Zrcalno-refleksni fotoaparati, tisti robustneži, ki so ravno zaradi njih daleč od tega, da bi se jih dalo pospraviti v žep, veljajo za pojem odlične fotografije, ki zviška gledajo na kvaliteto fotografij pametnih telefonov. Ta raven je bila zanje le pobožna želja, a lastnikom Iphonov se z Relonch Camera etuijem ponuja prav to- razkošje DSLR sveta.

Relonch Camera
390€
Relonch Camera

Če je do sedaj veljalo, da si je treba za vrhunski posnetek- tak za revije oz. propagandne namene- obesiti ”zaporniško kroglo” okoli vratu (naj uporabniki DSLR-jev ne zamerijo prispodobe, DSRL fotoaparat je še vedno zakon in nenadomestljiv!), tisti črni ”body” z objektivom, pa je ta vrsta sedaj ogrožena s strani pametnih telefonov, točneje Iphona 5, 5s in 6, ki v paru s Relonch Camero dobivajo obliko kompaktnih digitalnih fotoaparatov z DSRL kvaliteto.

PREBERITE ŠE: Za popolne selfije: ovitek/stojalo CaseCam za iPhone

Kot ste prav slutili je Relonch Camera mnogo več kot samo etui oz. prikladen kostum za iPhone, da ta v rokah deluje kot fotoaparat. Je škatlica trikov (miti o številu pikslov in teži objektiva z njimi še naprej padajo) in iPhone za uporabo ne potrebuje dodatne SD kartice ali prostora, saj ta služi zgolj kot možgani, ki prek konektorja Lightning pošiljajo fotografije direktno v fotografsko žrelo (”photo feed”). Leča etuija je ekvivalent 50 mm leči z zaslonko f2, za katero se skriva tipalo oz. senzor velikosti APS-C, ki ga ima večina zrcalno-refleksnih aparatov srednjega razreda.

Odpri galerijo

Na voljo konec leta 2015.


cover Pioneer DDJ-WeGO 3 kontroler – najboljša oprema za hišne DJ-je Bo to postal klasičen prizor na ulicah? Olaf – skiro in pol slovenskega porekla na Kickstarterju cover-apple-watch Je Apple Watch razočaranje? · ·