adjustable-sandal-poor-children-the-shoe-that-grows-kenton-lee-9
V zraku · buzz buzz

Včasih lahko najpreprostejši izumi spremenijo na milijone življenj. In to je med drugim tudi cilj čevljev, ki rastejo. The Shoe That Grows je izumil Kenton Lee, čevlji pa lahko prilagajajo svojo velikost kar pet let in tako otrokom v revnih državah omogočijo, da ne odrastejo bosi.

The Shoe That Grows
28€
The Shoe That Grows

The Shoe That Grows, čevlji, ki rastejo in za katerimi stoji mlad Kenton Lee, prihajajo v različnih velikostih, vse od malih čeveljcev do večjih čevljev ter z lastnikom rastejo kar pet let in spremenijo pet velikosti. Več kot 300 milijonov otrok nima niti para čevljev in nešteto je otrok, ki jim podarjeni čevlji ne ustrezajo. Problem podarjenih čevljev je v tem, da jih otroci kaj kmalu prerastejo in tako ponovno ostanejo bosi. Otroci brez čevljev pa so tako dovzetni za poškodbe in razne parazite, ki jih lahko okužijo z različnimi boleznimi.

Vzdržljive čevlje iz usnja in gume, ki rastejo, se prilagaja s pomočjo trakov na sprednji in zadnji strani ter z gumbi ob strani. Trenutno je The Shoe That Grows na voljo v dveh različnih razponih velikosti – majhni in veliki – en par stane okoli 28 evrov, z nakupom stotih parov pa se strošek zmanjša na okoli 11 evrov za par. Medtem, ko sebi za enako ceno kupimo par čevljev, ki jih morda niti ne potrebujemo, lahko nekje v državi tretjega sveta osrečimo malčke vsaj za pet let. Več informacije je na voljo na theshoethatgrows.org/be-involved.

PREBERITE ŠE: Tree Change Dolls: punčke, ki so pretirana ličila zamenjala za vsakdanji obraz

Slavni in njihovi ljubljenčki na ulicah New Yorka Slavni in njihovi ljubljenčki na newyorških ulicah cover2 To so najbolj interaktivne embalaže afghani-skater-girls 2 Fotoserija: Afganistanske deklice na svojih skejtih PicMonkey Collage Zaroka – kako gredo na kolena inovativni moški ·