食習慣は人によって異なるため、ゲストに料理を作るのは面倒なこともあります。その中にアレルギーを持っている人がいると知ったら、さらに困難になります。しかし、それにも解決策があります。アレルギーを持つ人のために食事を準備するのは一見難しいように思われるかもしれませんが、一見したよりも物事は簡単であることがわかります。
アレルギー対応のホリデーレシピ4選.
Agrodolce z bučo
成分:
- 2 kg (manjša) buče, semena odstranite in razrežite v kroge
- オリーブオイル 大さじ3
- 蜂蜜 スプーン4杯
- 塩とコショウ
- ½ čajne žličke čilija
- ⅓ skodelice belega vinskega kisa
- velika limeta
- 5 svežih listov žajblja
- 2 žlici bučnih semen
準備:
Pečico segrejte na 190 stopinj Celzija. Bučo razrežite na kroge, odstranite semena in jo postavite v ベーキングパン. Enakomerno jo premažite z oljem, dvema žlicam medu, začinite jo tudi s soljo in poprom. Ko bodo bučni krogi rjavkaste barve, postavite pekač za 15 minut na stran.
Medtem v majhni posodi zmešajte čili, kis, limetin sok in dve žlici medu, vse začnite s ščepcem soli. Na nizki temperaturi kuhalne plošče mešajte sestavine 10 minut, dokler ne nastane sirup. Tik pred postrežbo buče jo prelijte s sirupom in okrasite z žajbljem.
Dvakrat pečen sladki krompir s hariso
成分:
- 3 veliki sladki krompirji
- žlica in pol rjavega sladkorja
- 2 žlici začimbe harisa
- 塩とコショウ
- オリーブオイル 大さじ2
準備:
ポテト dobro operite in ga nekajkrat prebodite z vilicami。のために 45 minut na 200 stopinj Celzija ga postavite v pečico, ko ga lahko prebodete z vilicami, je čas peke zaključen. Po peki naj se krompir rahlo ohladi, preden ga razrežete. Po dolžini odstranite eno tretjino krompirja (kot da mu odstranite ‘pokrov’).
Maso, ki se nahaja v krompirju, z žlico izluščite (pustite dovolj mase na dnu, da krompir ohrani svojo obliko) in jo postavite v mešalnik. Krompirju dodajte rjavi sladkor, hariso, sol in poper. Ko nastane kašasta masa, jo vlijte v ‘krompirjeve kalupe’, prelijte jih z oljem in postavite v pečico za 25 minut na 150 stopinj Celzija. Ko je krompir pripravljen za postrežbo, po njem posujete hariso.
Brezglutenski sir s palčkami iz cvetače
成分:
- 1 glava cvetače
- ニンニク 2片
- ⅓ skodelice mocarele
- ⅓ skodelice parmezana
- 卵 2個
- jajčni beljak
- žlica mletega timijana
- žlica mletega rožmarina
- 塩と黒胡椒
- オリーブオイル 大さじ2
準備:
Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. Z mešalnikom zmešajte cvetačo in česen, dokler ne nastane fina masa. Mocarelo, parmezan, jajca, timijan, rožmarin, sol in poper združite z nastalo maso. Vse skupaj dobro premešajte.
Ko nastane ‘trda’ masa, jo vlijte v pekač, ki je pokrit s papirjem za peko. Po ‘pecivu iz cvetače’ polijte olje in ga pecite 30 minut. Ko je pecivo iz cvetače pripravljeno, ga pustite stati pet minut, nato pa ga narežite na podolgovate 箸.
VEGANSKI PIRE KROMPIR
成分:
- 2,3 kg krompirja
- 455 ml vode
- 355 ml mandljevega mleka
- オリーブオイル 大さじ4
- 塩とコショウ
準備:
Pire krompir je verjetno najbolj preprosta jed, ki jo lahko pripravite, a mnogi kolebajo, kako ga okusno pripraviti za nekoga, ki ne sme jesti mlečnih izdelkov. Rešitev je v napitkih, ki nadomeščajo 牛乳.
Krompir skuhajte v vodi, ko je mehek, ga precedite in zmečkajte v pire. Dodajte mu olje, sol, poper in mleko. Voilà, pire krompir, ki ga vsi lahko jedo, je pripravljen!