私たちの記憶が非常に重要であることは疑いの余地がありません。それは学校や仕事の分野で成功するだけでなく、日常生活にも非常に役立ちます。そこで、専門家によると、記憶力の向上に役立ち、同時に集中力にもプラスの効果があると考えられる5種類の食品をご紹介します。
1. Bučna semena
かぼちゃの種 se zaradi visoke vsebnosti タンパク質 と ファイバ uvrščajo med takoimenovana superživila. Prav te hranilne snovi vplivajo na našo sposobnost razmišljanja, pomnjenja と koncentracije.
2. Temna čokolada
また ダークチョコレート vsebuje veliko ファイバ と 抗酸化物質, ki pozitivno vplivajo na 脳の機能, med katere se uvršča tudi spomin.
Po podatkih ene od raziskav naj bi uživanje temne čokolade izboljšalo predvsem epizodični spomin, torej spomin za dogodke.
3. Kava
Mnenja o tem, ali naj bi se コーヒー uvrščala med zdrave napitke, so deljena, vendar pa večina strokovnjakov meni, da naj bi s pitjem kave pridobili veliko zdravju koristnih učinkov. Mednje se uvršajo zmanjšanje tveganja za 糖尿病, 心血管疾患 そしてさらに depresije. Poleg tega pa naj bi kava izboljšala tudi メモリー.
4. Borovnice
ブルーベリー, ki so bogat vir ファイバ, veljajo za sadje, ki krepi naš 免疫系, kar je sploh v zimskih mesecih zelo pomembno.
Poleg tega pa po mnenju strokovnjakov pozitivno vplivajo tudi na naše 脳: izboljšale naj bi naš メモリー と 認知機能, zmanjšale pa naj bi tudi tveganje za razvoj 認知症.
5. Orehi
クルミ vsebujejo številne hranilne snovi, ki prispevajo k zaščiti naših kognitivnih funkcij。そのほか 抗酸化物質 in kombinacije ビタミン と ミネラル v njih najdemo tudi alfa-linolenske kisline と rastlinske omega-3 maščobne kisline. Strokovnjaki priporočajo, da 毎日 pojeste nekaj orehov in tako zmanjšate tudi tveganje za 心血管疾患 in različna 炎症.