ハリー王子と新婚のメーガン妃のロイヤルウェディングに感動した方なら、レセプションでロイヤルカップルがゲストに振る舞われた本物のロイヤルウェディングケーキのレシピをご紹介しますので、きっと喜んでいただけるでしょう。
やれ クリームケーキ s kraljevske poroke princa Harryja in princese Meghan Markle, ki vas bo navdušila s popolno kombinacijo sirupa iz limon in bezga.
Sestavine za kraljevo poročno torto:
生地の材料:
- 2 pecilna praška
- 卵 5個
- 300 gramov moke
- 300 gramov masla
- 砂糖300グラム
- 3 žlice bezgovega sirupa
Sestavine za sirup iz limon in bezga:
- レモン汁2個分
- 8 žlic bezgovega sirupa
クリームの材料:
- 280 gramov sladkorja v prahu
- 130 gramov stopljenega masla
- 1 do 2 žlici mleka
- レモン汁
- 1 žlica bezgovega sirupa
Priprava kraljeve poročne torte:
Pečico predhodno segrejte na 180 stopinj Celzija. V eni posodi previdno pomešajte precilni prašek in moko. V drugi posodi pripravite in zmešajte maslo, sladkor in bezgov sirup, da dobite enotno maso. Nato previdno dodajajte jajce po jajce. Na koncu dodajte še moko, pomešano s pecilnim praškom.
Dva pekača z globino okoli 20 cm obložite s papirjem za peko. Nalijte maso v pekača in pecite okoli 25 minut. Ko je testo pečeno, vsakega prerežite na pol in prelijte s sirupom iz bezga in limone. Pustite stati 20 minut, da torta vpije sirup.
Sladkor v prahu, maslo, mleko in limono dobro zmešajte z električnim mešalcem, da dobite penasto maso, nato pa dodajte sok limone in bezgov sirup in mešajte.
Kremo namažite na biskvite in zlagajte drugega na drugega. Na koncu celo torto premažite s kremo in postavite v hladilnik, da se ohladi in strdi. Predlagamo, da torto okrasite s cvetovi. Pa dober (kraljevski) tek!