fbpx

Kako kisle mandarine v nekaj minutah spremeniti v sladke!

Foto: envato

Enostaven trik, ki ga marsikdo ne pozna. Če imate radi sladke mandarine, boste navdušeni nad njim.

Sezona mandarin je na vrhuncu. Mandarine niso le okusne, ampak tudi zelo zdrave. Vsebujejo vitamin A, pa tudi veliko vitamina C.

Mandarine pomagajo imunskemu sistemu, da zazna in nato uniči škodljive, patogene organizme in se tako zaščitimo pred prehladi, gripo…

Pogosto se zgodi, da namesto sladkih mandarin kupite kisle.

Ni vam več treba skrbeti, ali ste izbrali okusen sadež, saj lahko enostavno in hitro izboljšate njegov okus.

Odličen trik. Foto: Any Lane / Pexels

1. Mandarine izpostavimo visokim temperaturam, tj. da jih pustimo na okenski polici na močnem soncu približno 2-3 dni. Resda je pozimi kaj takega malo težje narediti, ampak…

2. Obstaja še ena rešitev, ki je hitrejša in bolj praktična. V posodo nalijemo toplo vodo temperature približno 40°C. Vanjo položimo mandarine in jih pustimo stati kakšnih 10-15 minut. Takoj zatem jih namočimo v hladno vodo. Po nekaj minutah mandarine niso več kisle, ampak sladke.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.