Kako najlažje olupiti sadje, ki se najpogosteje znajde na krožniku? Ste vedeli, da večina sadje, kot so pomaranče, kiviji in jagode, lupi oziroma odstranjuje peclje narobe in da zato preveč užitnega dela sadja vrže stran? Oglejte si te posnetek, iz katerega se boste naučili, kako od sadja dobiti največ in ga enkrat za zmeraj nehali lupiti narobe!
Kako najlažje olupiti sadje, ki se najpogosteje znajde na krožniku in s katerimi so imeli nekateri do zdaj probleme? Resda zna vsak olupiti sadje in odstraniti peclje, pečke ipd., a glavni problem je, da to počnemo narobe in da le redki to delajo tako, kot je treba.
So vas v šoli pri gospodinjstvu kdaj učili, kako se pravilno olupi, nareže in zaužije določeno sadje? Morda bi bilo koristno, da šolski sistem to vključi v del splošne izobrazbe glede na to, da se oziroma bi se morali s sadjem srečevati na dnevni ravni. In če pomislite, koliko užitnih delov sadja zavržete, ker ne obvladate lupljenja in odstranjevanja ”tujkov” iz sadja, je tovrstno znanje skorajda nuja. Poleg tega pravilno lupljenje oziroma priprava sadeža pomeni tudi manj nereda in umazanije.