fbpx

Kako najti ljubezen glede na svoje astrološko znamenje?

Foto: envato

Ljubezen je verjetno tista stvar na svetu, s katero se človeštvo največ ukvarja – znanstveniki jo poskušajo razložiti z nevrotransmiterskimi razlagami, umetniki jo poskušajo upodobiti v sonetih, slikah in filmih, vsi ostali pa se o njej neprestano pogovarjamo. Kaj pa o ljubezni ve astrologija? Kako najti ljubezen glede na astrološko znamenje?

Kako najti ljubezen? Jo je sploh možno najti ali v resnici ljubezen najde tebe? To so vprašanja, s katerimi se že tisočletja ukvarjajo ljudje. A ljubezni ne moremo meriti in ne moremo je ustekleničiti, zato na ta vprašanja ne poznamo enoznačnega odgovora. Vsaka panoga ljubezen razlaga na nekoliko drugačen način. Kaj o iskanju ljubezni pravijo zvezde?

Kaj o ljubezni ve astrologija?
Kaj o ljubezni ve astrologija?

Kako najti ljubezen glede na astrološko znamenje? Astrologija pravi, da je pri tem sicer najlažje upoštevati zgolj, v katerem znamenju si glede na položaj sonca. Ključnega pomena je tudi, da upoštevaš, kaj si v ascendentu in seveda, kaj je v ascendentu tvoja izbranka/izbranec. Osnovno astrološko znamenje naj bi določilo tvojo osnovno strukturo delovanja in značilnosti, medtem ko ascendent opiše tvoje notranje čustvovanje in skrite delčke tebe, ki pa pridejo najbolj do izraza v tesnem in intimnem odnosu.

Ascendent opiše tvoje notranje čustvovanje in skrite delčke tebe!
Ascendent opiše tvoje notranje čustvovanje in skrite delčke tebe!

Grobo rečeno naj bi dobro delovali skupaj znaki zraka in ognja (oven, lev in strelec se menda dobro ujamejo s tehtnico, vodnarjem in dvojčkoma), medtem ko naj bi vodni znaki imeli boljše možnosti z zemeljskimi astrološkimi znamenji (rak, škorpijon in ribi se dobro ujamejo s kozorogom, bikom in devico). Vendar pa se z vključitvijo ascendentnih znamenj ta formula nekoliko zaplete (še sreča, sicer bi bili precej omejeni pri izbiri svojih partnerjev). Na primer nekdo, ki je v osnovnem znamenju oven, se čudovito poklopi z osebo, ki je bik v ascendentu. Na koncu imajo vse kombinacije možnost najti ljubezen in povezanost, imajo pa različne močne točke in probleme glede na postavitev zvezd, Lune in sonca v času rojstva obeh partnerjev.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!