Steklokeramične kuhalne plošče izgledajo elegantno in s svojo gladkostjo ter preprostim, modernim dizajnom dajejo kuhinji pridih prefinjenosti. Lažje jih je tudi očistiti, vendar pa se zlahka poškodujejo, če niso pravilno očiščene. V prispevku vam razkrivamo, kako pravilno očistiti steklokeramično kuhalno ploščo.
Vsakodnevno čiščenje steklokeramične kuhalne plošče
Najbolje je, da steklokeramično ploščo obrišete vsaj enkrat na dan ali po vsaki uporabi, da se na njej ne nabirajo ostanki hrane. Za vsakodnevno čiščenje boste potrebovali krpo iz mikrovlaken, destiliran beli kis, vodo, pršilno plastenko.
1. Počakajte, da se plošča popolnoma ohladi. Če jo čistite še toplo se ta lahko poškoduje.
2. Steklenico z razpršilom napolnite z mešanico destiliranega belega kisa in vode. Raztopino izdatno razpršite po površini kuhalne plošče, počakajte nekaj minut in jo obrišite s krpo iz mikrovlaken.
3. Ne uporabljajte grobih gobic za čiščenje, saj te lahko poškodujejo steklo.
Globinsko čiščenje steklokeramične kuhalne plošče
Če steklokeramične kuhalne plošče že dolgo niste čistili, bo verjetno potrebovala temeljitejše čiščenje. Za čiščenje boste potrebovali veliko brisačo ali več kuhinjskih krp, sodo bikarbono, mehko gobo za čiščenje, dve krpi iz mikrovlaken, destiliran beli kis, vodo in pršilno plastenko.
1. Ko je plošča popolnoma hladna po celotni površini potresite sodo bikarbono.
2. Brisačo ali pomivalne krpe namočite v vročo vodo, jih ožemite in jih položite na ploščo tako, da pokrivajo celotno površino.
3. Krpe pustite na mestu 15 minut, kombinacija vlage, toplote in sode bikarbone bo pomagala pri razgradnji maščob.
4. Po 15 minutah krpe odstranite in nežno podrgnite z mehko gobico – lahko kupite tudi takšno za čiščenje steklokeramične plošče.
5. Po končanem postopku ploščo popršite z raztopino kisa in vode ter jo obrišite s krpo iz mikrovlaken.
6. Nato z drugo suho krpo in krožnimi gibi do suhega obrišite ploščo, dokler ni ta sijoča in gladka.