S temi nasveti vaša božična miza ne bo samo praznik za brbončice, ampak tudi vizualni užitek za vse vaše goste. Na zdravje za čarobno in nepozabno božično praznovanje - božična dekoracija mize!
Kakšna naj bo letos božična dekoracija mize? Ko se bliža praznični čas, zrak napolni pričakovanje, da se bomo zbrali za mizo ob čarobni božični večerji. Izboljšajte svojo praznično večerjo z našim izčrpnim vodnikom za pripravo popolne božične mize – pogrinjka. Od elegantnih namiznih prtov do očarljivih osrednjih kosov, in vaša božična miza bo zvezda večera.
Božična dekoracija mize 2024
1. Namizni prti
Brezčasen svež bel prt služi kot vsestranska osnova za eksperimentiranje z različnimi barvnimi shemami. Odločite se za praznični namizni tekač na sredini za sproščen videz, idealen za razstavljanje čudovite mize. Za pridih glamurja izberite kovinski, bleščeči ali okrašeni prt, da bo vaš obrok deloval izjemno praznično.
2. Osrednji deli
Ustvarite osupljivo osrednjo točko z vpadljivimi osrednjimi deli. Napolnite vazo ali skledo z kroglicami, perlicami, borovimi storži ali vrvicami za preprost, a učinkovit božični osrednji del. Sprejmite klasiko z božičnimi zvezdami, bršljanom in rdečimi vrtnicami ali pa dodajte sodoben pridih z netradicionalnimi barvami. Razstavite okraske, sveče ali rože v steklenem ohišju za učinek snežne krogle. Uredite stojalo za torte z izbiro okraskov in sveč za vizualno privlačen videz. Vključite sveže zelenje in storže za šik rustikalni učinek.
3. Girlande
Okrasite svojo mizo z elegantnimi girlandami, ki dopolnjujejo tradicionalno ali rustikalno temo. Izbirajte med slogi, okrašenimi z jagodami, umetnim snegom in utripajočimi lučmi.
4. Okraski drevesa
Razširite čar okraskov za božično drevo tudi po mizi. Raztresite jih po mizi ali pa jih uporabite kot premišljeno darilo za vsakega gosta in dodajte osebni pridih vaši mizni postavitvi.
5. Pogrinjki
Izpopolnite svojo božično mizo s skrbno urejenimi pogrinjki. Položite prtiček levo ali na vrh krožnike, zložene ali zvit v obroč za prtičke. Vilice razporedite na levo. Jedilni nož postavite približno en centimeter desno od krožnika, nato pa žlico za juho ali nož za ribe. Desertno žlico in vilice za torte postavite vodoravno nad pogrinjek. Kozarce razporedite v vrsto nasproti krožnika za kruh, nad noži.