Prekmurje의 신선하고 즙이 많고 맛있고 건강한 LUŠT 토마토 - 따뜻한 계절에 한입 베어물거나 특별한 방법으로 준비하는 즙이 많고 상큼한 빨간 토마토를 좋아하지 않는 사람이 있을까요? 그들이 우리 땅에서 자랐다면 그들은 더욱 우리를 "포기"합니다.
Tretje leto že teče, odkar so v Prekmurju, v naravni mešanici šote in kokosovih vlaken, posadili drobcena semena, iz katerih zdaj rastejo sveži, sočni, okusni in zdravi paradižniki LUŠT. Posebnost zgodbe je način integrirane pridelave, 어느 paradižnikom LUŠT omogoča rast in obiranje tudi v zimskem času, saj pri ogrevanju sodelujejo z naravo. Ob rastlinjaku se namreč nahaja velik ogrevalni potencial – geotermalna vrtina.
의 이야기 paradižniku LUŠT je skoraj taka, kot bi jo brali v osnovnošolski slikanici. Paradižnike LUŠT oprašujejo čisto pravi čmrlji, s katerimi si paradižniki delijo prostor v rastlinjaku in so živ dokaz, da pri pridelavi ne uporabljajo strupenih škropiv, saj bi v nasprotnem primeru čmrlji poginili. Če bi rastline ali plodove kljub temu napadli škodljivci, bi na naraven način z njimi opravili plenilci, ki prebivajo pod isto streho, pod katero se v laguni zbira tudi deževnica, s katero nato redno zalivajo paradižnike.
Ko ti zrastejo v rajske sadeže, je čas za ročno obiranje, s čimer zagotovijo, da so obrani le tisti, ki so na rastlini dozoreli, kar jim daje visoko vsebnost likopena, naravnega oksidanta. Dišeč in zdrav slovenski paradižnik LUŠT bomo prepoznali po njegovi polni rdeči barvi ter po sočnem in polnem okusu. Za trenutek si bomo drznili pomisliti, da smo ga nabrali na domačem vrtu, čeprav smo ga v resnici vzeli iz prepoznavnega črnega zabojčka LUŠT.
In še zanimivost: Rdeč paradižnik, dozorel na rastlini, ima visoko vsebnost likopena. Likopen je naravni antioksidant, ki lahko zmanjša tveganje za nastanek nekaterih vrst raka in zavira nastanek bolezni srca.
추가 정보:
lust.si