Restavracija hotela Marina Izola
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

V starem mestnem jedru Izole, katere razgibana zgodovina je pripomogla k stvaritvi čudovitih arhitekturnih zakladov, stoji Hotel Marina s svojo Restavracijo. A to ni klasična hotelska restavracija! Pod pergolo glicinij se Restavracija hotela Marina ponaša z dolgoletno kulinarično tradicijo.

4 (2) copy Kavarna in slaščičarna Zebra Patisseries: francoske slaščice za prste obliznit _MG_6824 Smotan Chef: Prvi kuharski show na Instagramu
4 (2) copy
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Zebrine slaščice že vrsto let razvajajo vse, ki imajo zahtevnejši okus, prisegajo na kakovost in radi preizkušajo nove kombinacije. V želji, da bi ponudili vrhunske slaščice v prijetnem ambientu, so odprli lastno kavarno, kjer vas razvajajo z najbolj izbranimi slaščicami, kruhom, čaji in kavami.

_MG_6824 Smotan Chef: Prvi kuharski show na Instagramu TheFritz_037 15 najcenejših obrokov v restavracijah z Michelinovimi zvezdicami po svetu
b90c3557a61a887cb566204d08aac170_XL
Utrip mesta · lokali

Svoja vrata v Ljubljani na Trubarjevi 52 vrata odpira italijanska restavracija in picerija Capriccio, kjer boste lahko okušali izbrane vrhunske italijanske pice. In v Cappriccu (ime v prevodu pomeni kaprica) bodo naredili vse, kar je v njihovih močeh, da bodo ustregli vašim kapricam. Če jih imate, seveda. Na dan otvoritve, torek 16. oktobra, bo med 12.00 in 18.00 tudi brezplačna degustacija pic, ki jih bo pripravljal picopek.

39094212_291083934991754_5734997438675025920_n Sisters Kurtoš: pekarna v središču Ljubljane, kjer boste okušali madžarsko sladico 36751533_192309374791289_1464780338394824704_ni HI KO FI: zlata skodelica kave v Mariboru
39094212_291083934991754_5734997438675025920_n
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Sisters Kurtoš, pekarnico v središču Ljubljane, kjer boste lahko okušali prav posebno madžarsko sladico, sta odprli sestri Špela in Maša skupaj z njunima partnerjema. Ker sta sestri glavni pri peki, se je tako ime Sisters Kurtoš ponujalo kar samo.

shutterstock_515247886 Najboljši japonski kuhinjski noži z osupljivim rezilom in še boljšim videzom hrana 2018 13 nenavadnih primerov hrane, ki se je pojavila v letu 2018
IRP_5294
Utrip mesta · kulinarika

Slaščičarna in kavarna Maxi je priljubljeno shajališče Ljubljančanov, pa tudi tistih, ki pridejo od drugod. Ponaša se s skoraj polstoletno tradicijo in vsa ta leta smo tu radi posedeli ob dobri kavi, se posladkali, poklepetali, se kaj dogovorili ali le počakali in opazovali vrvež mimoidočih … Posebej privlačen je tudi prijeten ambient zunanje terase, kjer se v prijetni senci in ob osvežilnih napitkih lahko ohladimo v vročih poletnih dneh, ali grejemo na pomladnem soncu.

Kobjeglava - TR2018 pomlad - Jabolcna kremna juha in hrustljave testenine - foto Ana Rojc Teden restavracij jesen 2018: drugi najokusnejši teden letošnjega leta 36751533_192309374791289_1464780338394824704_ni HI KO FI: zlata skodelica kave v Mariboru
36751533_192309374791289_1464780338394824704_ni
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

HI KO FI je vizija Gregorja Blažiča in Matije Krebsa, ki sta mestu Maribor preprosto želela ponuditi drugačno, bolj transparentno kavo. Zaradi želje po dvigu kakovosti in kulture pitja kave želita ponuditi strankam samo najboljše. Kavno ponudbo dopolnjujejo še izbrana slovenska vina, pivo lokalne mikropivovarne in druge izbrane pijače. Ker ne želijo delati na embalaži, ampak vsebini, je lokal opremljen z vrhunsko opremo, ki pomaga doseči kakovostnejši končni produkt.

Planica PR_1 Sladoledi Planica – kremasti užitek s tradicijo lino lada Lino Lada: Okusi, ki vas hitro razvadijo
Rooster Coffee: specializirana kavarna v Mariboru
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Rooster coffee je specializirana kavarna – »specialty coffee shop« v središču Maribora in dom Tovarne kave. Tukaj pražijo kavo in jo pozneje pripravijo na različne načine; espresso in filter načine – V60, Aeropress, Chemex, ponujajo pa tudi nitro cold brew – hladno varjeno kavo. Majhen lokal so opremili preprosto, skoraj vse so naredili sami v želji, da bi se gostje tukaj dobro počutili.

shutterstock_407805769 Nekdo je natančno izračunal, koliko zraka je v vrečkah čipsa shutterstock_1022918512 Bodite ustvarjalni: kako izkoristiti posodice za led?
Gurmanska uživalnica Sveti Florijan
Utrip mesta · lokali

Svoja vrata je vsem mimoidočim in tudi tistim z namenom na Gornjem trgu v Ljubljani konec junija odprl deli, bistro, resto in klub v enem Sveti Florijan. Gre za vseobjemajoči prostor za obliko druženja, ki temelji na humani vrsti užitka povezani z deljenjem. Lociran je diskretno in razdeljen v štiri enote, ki pulzirajo deljeno med dnevom in v nočjo.

restaurant-ljubljana-in-the-dark-1024x683 Dinner In The Dark: edinstveno doživetje zdaj tudi v Ljubljani BPu-du2332 Hiša Fink: nova kulinarična točka v Novem mestu
restaurant-ljubljana-in-the-dark-1024x683
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Bi večerjali v popolni temi, kjer se morate znajti brez ključnega čutila – vida? Sami si morate vodo natočiti v kozarec, razrezati in pojesti hrano na krožniku in oditi do natakarice po aperitiv. Zveni strašljivo? Daleč od tega. Predvsem je to edinstveno doživetje in spoznavanje neverjetnih sposobnosti svojega telesa. Izjemno čutno in kulinarično doživetje t. i. večerje v temi (Dinner In The Dark) je odslej na voljo tudi v Ljubljani

BPu-du2332 Hiša Fink: nova kulinarična točka v Novem mestu Kakšna oseba si in s kom se odlično ujemaš: to o tebi pove tvoj najljubši okus sladoleda Kakšna oseba si in s kom se odlično ujemaš: to o tebi pove tvoj najljubši okus sladoleda

Zadnje številke

246-prelom-v17

Zajadrali smo v novo leto (celo v novo desetletje) … in v nove novoletne zaobljube. Obljubili smo si, da bomo shujšali, več telovadili, da bomo prijaznejši, da bomo dokončali vse odprte projekte, ki so ostali od lanskega leta, itd. In če smo iskreni, nas večina tega ne bo izpolnila: hitro smo prezasedeni, odločimo se, da nam vse skupaj krade preveč časa, ali pa se sprašujemo, kaj za vraga smo razmišljali, ko smo se odločili, da se v novem letu naučimo igrati trobento … Bla, bla, bla!

79341572_447936776117373_4897567279396421632_n #245 – CITY MAGAZINE naslovka #244 – CITY MAGAZINE
naslovka

Dandanes so smučišča razvejani konglomerati najrazličnejših objektov, storitev in ponudb. Obdali smo jih z luksuznimi apartmaji, z dragimi, a pogosto povprečnimi restavracijami, prekrili smo jih s spletnimi kamerami in kočami, ki spominjajo na skrivališča zlobcev iz filmov Jamesa Bonda … In najhuje, dovolili smo, da so se cene smučarskih vozovnic povzpele strmo v nebo, na preko oderuških 100 evrov na dan.

72361824_519228832190026_919638990125006848_n #243 – CITY MAGAZINE 242-nasl 2 #242 – CITY MAGAZINE
BPu-du2332
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

V Novem mestu je svoja vrata široko odprla Hiša Fink. Z globokim spoštovanjem do dediščine in iskreno ljubeznijo do kuhanja ter vsega lepega, kar kuhanje prinaša, sledi Hiša Fink jasni viziji in dolgi tradiciji. So gostilna ugodja, udobja in neizmernih okusnih užitkov.

Kakšna oseba si in s kom se odlično ujemaš: to o tebi pove tvoj najljubši okus sladoleda Kakšna oseba si in s kom se odlično ujemaš: to o tebi pove tvoj najljubši okus sladoleda
virtualist
V zraku · buzz buzz

Virtualist je prvi VR-center v Sloveniji. Obiskovalcem ne glede na starost in izkušnje na štirih VR-postajah ponuja možnost odkrivanja nepozabnega sveta virtualne resničnosti. V Virtualistu želijo na enem mestu združiti vse, ki se v Sloveniji in tudi širše, ljubiteljsko ali poklicno, ukvarjajo z virtualno resničnostjo. Imajo najnovejšo VR-tehnologijo in prijazno osebje, ki obiskovalce vodi skozi prva VR-doživetja.

alessio-lin-213523-unsplash Znanstveniki trdijo, da je življenje po smrti nemogoče shutterstock_790873426 Kaj se je zgodilo z moškim, ki je v 48 letih pojedel več kot 30 tisoč Big Macov?
Bistro San Marco
Utrip mesta · lokali

Družina Balin (Suzana, Oliver in Gianluca so zmagovalni trio) se je iz Milj preselila v Koper, kjer nadaljuje tradicijo svojega načina kuhanja. V družinskem bistroju ponujajo visokokakovostne pice iz skrbno izbranih sestavin: od moke, mlete med mlinskimi kamni, paradižnika brez konzervansov, kakovostnega kuhanega pršuta brez glutena in laktoze, mocarele …

S’CAFÉ S’CAFÉ: kavarna superlativov 4 Pinsa Rustika: Vrhunska ulična hrana
4
Utrip mesta · lokali

Sladka Rustika je postala tudi nesladka – na Trubarjevi v Ljubljana je namreč odprla prvo pinserio v Sloveniji. Kaj sploh je pinsa? To je vrhunska italijanska specialiteta, ki postaja v zadnjem času vse bolj priljubljena, čeprav ima zares stare korenine. Izvirni recept za pinso sega daleč nazaj, tja v antični Rim, ko so njegovi prebivalci iz različnih vrst mok pripravljali posebne ovalne kruhke kot darilo bogovom.

foodporn ljubljana Foodporn: odprto novo kulinarično prizorišče 22289726_1989939244364583_5392441448262648518_o Best of Nightlife in Ljubljana 2018: najboljša večerna prizorišča v Ljubljani