simitsarayislovenija
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Turška veriga pekarn s kavarno, Simit Sarayi, je svoja vrata končno odprla tudi v Ljubljani. Raj za ljubitelje pekarniških dobrot tako poleg slednjih ponuja tudi sendviče in toaste, sladice, sladoled, kosila, zajtrke, kavo, pice in testenine, pakirane izdelke in še bi lahko naštevali.

Simit Sarayi Slovenija
Miklošičeva 9
Ljubljana
051 662 424
Od ponedeljka do petka od 07.00 do 22.00, v soboto in nedeljo od 08.00 do 22.00. Ob praznikih je zaprto.

Prva pekarna Simit Sarayi je svoja vrata odprla leta 2002. V dveh letih je po Istanbulu zraslo 17 novih pekarn, temu pa je v 2005 sledila prva tovarna simitov na svetu. Simit je turška štručka v obliki obroča, ponavadi pa ga posujejo s sezamom, manj pogosto z makovimi, lanenimi ali sončničnimi semeni. Velikorat ga imenujejo kar turški bagel.

View this post on Instagram

Dünyaya yayılan lezzet. #simitsarayı #simit

A post shared by Simit Sarayi (@simitsarayiofficial) on

Po širitivi po Turčiji je sledila selitev na Nizozemsko, Savdovo Arabijo, New York, London in druge destinacije po svetu. Zdaj so svoja vrata odprli tudi v Sloveniji, natančneje v Ljubljani na Miklošičevi 9, kjer vas že pričakujejo s svežo ponudbo.

Kaj vse ponuja Simit Sarayi Slovenija?

Čeprav gre v večini za turške izdelke, so se pri Simit Sarayi Slovenija odločili, da bodo uporabljali lokalne sestavine. Vsako dan bodo tako ponujali svež zajtrk s sestavinami lokalnega izvora.

V ponudbi bodo tudi a la carte jedi, sloviti simiti brez in z nadevi, bureki in štručke, rogljiči, sladice, sendviči in toasti, burgerji in wrapi, pice in testenine, sladoledi in kosila, kupili pa boste lahko tudi pakirane dobrote in jih odnesli domov. Celotno ponudbo si lahko ogledate tukaj.

xxx-d0-hor-groundhog-day-mov-01-dvd 5 vrst kave, 5 osebnosti: kaj o tebi pove kava, ki jo najraje piješ? monika-grabkowska-613240-unsplash Velika noč: kaj razkriva barva velikonočnih jajčk? Pravilno odmrzovanje mesa: kako pravilno odmrzniti meso? Pravilno odmrzovanje mesa: kako pravilno odmrzniti meso? · ·