virtualist
V zraku · buzz buzz

Virtualist je prvi VR-center v Sloveniji. Obiskovalcem ne glede na starost in izkušnje na štirih VR-postajah ponuja možnost odkrivanja nepozabnega sveta virtualne resničnosti. V Virtualistu želijo na enem mestu združiti vse, ki se v Sloveniji in tudi širše, ljubiteljsko ali poklicno, ukvarjajo z virtualno resničnostjo. Imajo najnovejšo VR-tehnologijo in prijazno osebje, ki obiskovalce vodi skozi prva VR-doživetja.

Virtualist
Gregorčičeva ulica 13a
Ljubljana
+38659138415
Od ponedeljka do petka od 09.00 do 20.00.

Cilj Virtualista je širši javnosti predstaviti in približati tehnologijo navidezne resničnosti, načrtujejo pa tudi VR-izobraževanja.

V svet virtualne resničnosti se lahko potopite na štirih VR-postajah. Izbirate lahko med različnimi doživetji, ki jih bodo redno posodabljali in dopolnjevali. Novosti bodo objavljali na njihovem Facebook profilu.
Tole je eno izmed doživetij, ki vas čakajo v Virtualistu:

VR-postaje so prostorsko omejene. Opremljene so z dvema senzorjema, ki spremljata vaše gibanje. Brez skrbi, nikamor se ne morete zaleteti ali odtavati. Če se boste približali mejam prostora, se vam bo pokazala obarvana mreža in vas na meje opozorila.

Na vsaki postaji so VR-očala HTC Vive in dva krmilnika, ki predstavljata vaše virtualne roke. Z njima pravzaprav upravljate vse virtualne dejavnosti – izbirate, jemljete, hodite, odpirate, se rokujete z različnimi predmeti …

Na posamezni VR-postaji igra ena oseba, več oseb pa si očala lahko med seboj menjuje.

alessio-lin-213523-unsplash Znanstveniki trdijo, da je življenje po smrti nemogoče shutterstock_790873426 Kaj se je zgodilo z moškim, ki je v 48 letih pojedel več kot 30 tisoč Big Macov? Dance among us Dancers Among Us: projekt, ki je obnorel internet clay-banks-258326-unsplash Kdaj se najlažje naučimo tuji jezik? · · · · ·