fbpx

Mercedes-Benz All-Terrain 4×4²: najbolj terenski razred E

Mercedes-Benz E-class All-Terrain 4x4²

Mercedes-Benz je občutno razširil izbor vozil v razredu E. Med njimi najdemo tudi model All-Terrain, ki je najposrednejši konkurent Audijevemu Allroadu. Večina teh terenskih različic osebnih avtomobilov tako nikoli ne bo videla zahtevnejšega terena, vseeno pa so nas nadobudni inženirji presenetili z najbolj terenskim Mercedesom razreda E vseh časov. Predstavljamo Mercedes-Benz E-class All-Terrain 4x4².

Mercedes-Benz E--class All-Terrain 4x4² je najbolj neverjeten primerek razreda E, ki si ga je zamislil Mercedesov inženir Jürgen Eberle. Očitno je ljubezen do avtomobilov tako velika, da mu kljub poklicni povezanosti ti še vedno predstavljajo hobi. Tako je nastal ta izjemen primerek, za zdaj le kot koncept, ni pa dvakrat za reči, da bo ostalo le pri tem.

All-Terrain 4x4² je nekakšen skupek Mercedes-Benzovega znanja. Kot osnovo so vzeli razred E All-Terrain. Vanj so vgradili 3,5 -litrski V6 motor s 328 konjskimi močmi, pod avtomobil pa namestili podvozje, kot ga ima Mercedes G500 4x4². Koncept je od serijskega All-Terraina višji za skoraj 4 cm in kar 20 cm širši. Oddaljenost od tal tako znaša 40 cm in je sposoben prepeljati pol metra globoko vodo. V kolikor tega terenca kdaj le zagledamo na cesti, bomo seveda obstali odprtih ust, saj je presneto impresiven, če ne že privlačno seksi.

PREBERITE ŠE: MERCEDES-BENZ X-CLASS: ZVEZDA, KOT JE ŠE NI BILO

Galerija slik: Mercedes-Benz E-class All-Terrain 4x4²

Dodatne Informacije

Več informacij:
mercedes-benz.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!