Tiramisu za zajtrk? Da, prosim!
Tiramisu overnight oats: Zajtrk, ki diši po espressu in spominja na priljubljeno italijansko sladico. Ko se ovseni kosmiči srečajo s kavo, grškim jogurtom in rahlim pridihom kakava, nastane prava kulinarična poslastica, ki jo pripravite zvečer, uživate pa zjutraj.
Tiramisu overnight oats
Sestavine
- 1/2 skodelice ovsenih kosmičev
- 1 žlica chia semen
- 1/2 žlice nesladkanega kakava v prahu
- 1 espresso ali 1/4 skodelice močne kave
- 1/2 čajne žličke vaniljevega ekstrakta
- 1/2 skodelice mleka
- 2 do 3 žlice javorjevega sirupa
- 1/4 skodelice grškega jogurta
Navodila
- V večji skodelici ali kozarcu zmešajte ovsene kosmiče, chia semena, kakav, kavo, vaniljo, mleko in 1–2 žlici javorjevega sirupa. Dobro premešajte, da se vse poveže.
- Posodico pokrijte in jo postavite v hladilnik. Naj počiva vsaj 6 ur – idealno pa čez noč.
- Zjutraj zmešajte grški jogurt z 1/2 do 3/4 žlice sirupa, da dobite rahlo sladko in svilnato plast.
- V kozarcu izmenično naložite plasti ohlajenih ovsenih kosmičev in sladkanega jogurta.
- Zaključite z nežnim posipom kakava na vrhu za popoln tiramisu učinek.