fbpx

Enoteca

Vinski uŽitki v enoteco, ki je tik ob hotelu slon, se spustimo po strmih lesenih stopnicah. prostor je zelo primeren za vinsko klet: obokani stropovi, stene ob masivni točilni mizi, poslikani z vinskimi motivi, skrivnostna in težka lesena vrata, temačni zidovi iz kamna in grobe opeke, ki daje prostoru rdečkast videz prav kličejo k ...

Basis informatie
Adres
Enoteca
Nazorjeva 12
Ljubljana
Verbinding
Schema
od ponedeljka do sobote od 12. do 24. ure
Contact
(01) 425 71 06

VINSKI UŽITKI V Enoteco, ki je tik ob hotelu Slon, se spustimo po strmih lesenih stopnicah. Prostor je zelo primeren za vinsko klet: obokani stropovi, stene ob masivni točilni mizi, poslikani z vinskimi motivi, skrivnostna in težka lesena vrata, temačni zidovi iz kamna in grobe opeke, ki daje prostoru rdečkast videz prav kličejo k poskušanju izbranih vin. Tudi če v zgodnejših urah s sončne ulice zavijemo navzdol, se nam takoj zazdi, da smo v pravem vinskem hramu, in ko v ustih povaljamo požirek žlahtne rubinasto oljnate pijače, zelo hitro pozabimo na življenje na ulici zgoraj. V Enoteci vam niti slučajno nočejo zmešati glave ali vas navajati h grešnim mislim, ampak želijo gostom predstaviti neizmerno bogastvo okušanja, v primernih količinah tudi zdravilne pijače. Tudi zato k izboru vin, ki obljubljajo prave užitke, ponudijo skrbno pripravljene prigrizke. Naj omenimo le nepogrešljivi pršut, poleg katerega prijajo olive, široko paleto sirov, tudi ovčjih denimo, brez katerih si pravoverni vinoljubci sploh ne predstavljajo pokušnje žlahtne kapljice. V Enoteci bodo zadovoljni predvsem ljubitelji vin zasebnih pridelovalcev s posameznih slovenskih vinorodnih območij, ponujajo pa tudi vrhunska vina, pridelana onstran meja. Gostom z veseljem pripravijo zasebno zabavo.

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.