fbpx

Recepten voor gastronomische pompoengerechten voor gezellige herfstdagen

3 eenvoudige recepten van zelfgemaakte Hokkaido-pompoenen die een buitengewone herfstmaaltijd toveren.

1. Kremna juha iz domače hokaido buče

Ingrediënten:

  • 1 skodelica domače hokaido buče (narezane na koščke)
  • 1 manjša sesekljana čebula
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 dcl water
  • 1 krompir (narezan na koščke)
  • 1 blokje groentesoep
  • een snufje chilipoeder
  • 1/2 čajne žličke muškatnega oreščka v prahu
  • verse peterselie
  • domače bučno olje (po želji, za okras)
  • smetana (po želji)
Kremna juha iz domače hokaido buče.
Kremna juha iz domače hokaido buče.
Voorbereiding:
Na olivnem olju prepražimo drobno nasekljana čebulo in česen. Dodamo na kocke narezano hokaido bučo in kuhamo, dokler se buča ne zmehča. Dodamo narezan krompir in vse skupaj zalijemo z vodo. Dodamo jušno kocko, muškatni orešček in čili v prahu ter vse skupaj kuhamo 15 minut. Juho dobro zmešamo s paličnim mešalnikom in po želji dodamo smetano za kuhanje. Pripravljeno juho postrezemo z vejicami svežega petršilja ter kapljicami domačega bučnega olja.

2. Pire iz domače hokaido buče

Ingrediënten:

  • 600 g domače hokaido buče (narezane na koščke)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 čajni žlički kokosovega masla
  • ½ čajne žličke naribane limonine lupine
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • zout
  • peper
  • smetana (po želji)

Voorbereiding:
Bučo skuhamo jo v manjši količini vode. Ko se zmehča, jo odcedimo in pretlačimo, da dobimo gladek pire. V posodi stopimo maslo in nato dodamo bučni pire. Mešamo nekaj minut, da se pire zgosti. Odstavimo in nekoliko ohladimo. Dodamo še naribano limonino lupino, parmezan, sladko smetano, sol in poper.

3. Bučni njoki

Ingrediënten:

  • 400 gram aardappelen
  • 400 g domače hokaido buče
  • meel
  • 1 eigeel
  • zout
  • peper
  • boter
  • parmezaan
Gnocchi van pompoen
Gnocchi van pompoen
Voorbereiding:
Za bučne njoke bučke razrežemo in jih damo v pečico, ki smo jo segreli na 200°C, da se lepo zmehčajo. Zmehčane fino pretlačimo in zmešamo s kuhanim krompirjem, rumenjakom soljo in moko (po občutku) v gladko testo. Na pomokani površini oblikujemo trakove, ki jih razrežemo na manjše koščke. Z vilicami lahko ustvarimo značilen vzorec za njoke. Njoke nato kuhamo v vreli vodi približno 5 minut. Kuhane po želji popečemo in postrežemo s sveže naribanim parmezanom.

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.