Elke maand bereiden we zes nieuwe en interessante recepten voor, dus volg ons aandachtig en doe mee aan het Jamnica-prijzenspel.
Ingrediënten: 1 kg mehke moke, 5 rumenjakov, 50 g olja, sol, žlica mleka, mlačna voda
Voorbereiding: Brez domačih mlincev prav gotovo ni prave Martinove pojedine, ki se praznuje 11. novembra. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Iz sestavin zgnetemo testo in ga pustimo nekaj časa počivati. Oblikujemo šest hlebčkov, ki jih razvaljamo na okroglo, a ne na tanko. Pečeni morajo biti svetlo rumeni in napihnjeni ter mehurčasti. Ohlajene nalomimo na koščke ter jih polijemo (v skledi) s slanim kropom. Ko se zmehčajo, odvečno vodo odlijemo. Če nimamo časa za pripravo mlincev, so prav dobri tudi že pripravljeni, ki jih skuhamo po navodilih proizvajalca.
V kolikor želite oddati svoj glas za domače mlince, izpolnite spodnji obrazec.
[emailpetition id=”14″]