Ben jij klaar voor het mooiste zelfgemaakte ijs? Hier is een recept voor frambozen-bananenparfaits die je volledig eivrij kunt maken.
Popoln kremni užitek za družino in goste: domači sladoled brez jajc, ki ga pripravimo kot parfe. Slastno!
LEES VERDER: RECEPT ZA DOBER SLADOLED – IZBOR NAJBOLJŠIH RECEPTOV ZA DOMAČI SLADOLED
Sestavine za najlepši domači sladoled, parfe z malinami in bananami:
- 1 zakje vanillepudding
- 3 eetlepels suiker
- 3 dl mleka
- 3 bananen
- sap van één citroen
- 4 dl sladke smetane
- 300 g malin
Priprava najlepšega domačega sladoleda, parfeja z malinami in bananami:
Puding pomešajte s sladkorjem in umešajte nekaj mleka. Ostanek mleka postavite na štedilnik in pustite, da zavre. Odstranite z ognja in dodajte puding. Kuhajte 1 minuto. Puding ohladite z mešanjem. Banane olupite, narežite na rezine in jih prelijte s sokom limone. Nato jih zmiksajte s paličnim mešalnikom. Stepite smetano, dodajte zmes pudinga in banan ter premešajte. V daljši model (okoli 25 cm) položite folijo. Na dno dajte nekaj nastale kremne mase, dodajte maline in prelijte z ostankom mase. Sladico vsaj za 3 ure postavite v zamrzovalnik. Pa dober tek!