fbpx

Recept: cheesecake met glühwein, een echt decemberdessert

Kako pripraviti praznično različico priljubljenega cheesecaka? Preprosto, dodate mu kuhano vino. S cheesecakeom s kuhanim vinom boste nedvomno navdušili svoje goste.

Želite pripraviti praznični cheesecake? Potem poskusite s cheesecakom s kuhanim vinom. Morda se vam zdi kombinacija nenavadna, a je kljub temu zelo, zelo okusna.

Kuhano vino se odlične obnese tudi v cheesecaku.
Kuhano vino se odlične obnese tudi v cheesecaku.

Ingrediënten

  • 350 gramov piškotov Digestive s temno čokolado (lahko podobni čokoladni piškoti, ki bodo ustvarili dobro dno za cheesecake)
  • 75 stopljenega masla
  • 2 eetlepels cacao
  • 6 ½ listov želatine
  • 350 gramov sira mascarpone
  • 250 gramov kisle smetane
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 middelgrote eieren
  • 115 gramov sladkorja v prahu
  • 175 ml rdečega kuhanega vina
  • 100 gramov stopljene temne čokolade

Voorbereiding

Pripravite pekač za cheesecake. Zdrobite piškote v fine drobtine ter dodajte mleto maslo in kakav ter dobro premešajte. Maso razporedite po pekaču in jo pritisnite ob pekač, da se enakomerno razporedi in ustvari trdno dno za nadev. Naj se hladi 30 minut.

5 listov želatine namočite v hladni vodi in pustite 5 minut, da se zmehča. Medtem zmešajte mascarpone in kislo smetano. Želatino vzemite iz vode in iztisnite presežek vode. V manjši ponvi jo na majhnem ognju stopite (mešajte približno 2 minuti). Odstranite z ognja, dodajte mešanico mascarpona in kisle smetane ter cimet. Mešajte, da dobite gladko in homogeno maso. S pomočjo električnega mešalnika zmešajte jajca in 100 g sladkorja (približno 4 minute). Dodajte mešanici želatine, sira in kisle smetane. Nadev razporedite po testu in postavite v hladilnik za 3 do 4 ure.

Preostalo želatino namočite v mrzlo vodo za 5 minut. Medtem ko se namaka, počasi zagrejte kuhano vino. Z želatine odlijte odvečno vodo in iz nje dodatno iztisnite odvečno vodo. Dodajte k toplemu vino, vključno s preostalim sladkorjem in mešajte, da se želatina popolnoma stopi. Pustite, da se mešanica ohladi. Ko je hladna, ko previdno prelijte čez cheesecake. Prestavite v hladilnik, da se dodatno ohladi (2 do 3 ure).

Stopljeno čokolado razmažite po večjem krožniku. Postavite v hladilnik za 2 minuti, da se čokolada učvrsti, ampak ne strdi popolnoma. S pomočjo manjšega noža in z rezilom stran od vas, naredite večje čokoladne ostružke ali spiralice. Če se zlomijo, pustite čokolado pri sobni temperature 30 sekund. Če postane premehka, jo postavite v zamrzovalnik za največ 1 minuto. S čokoladnimi ostružki oziroma spiralicami okrasite cheesecake. Pa sladek dober tek!

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.