fbpx

Recept: Franse salade om op brood te smeren

Recept - francoska solata

Franse salade is onmisbaar bij picknicks, feestjes en een feesttafel. Als je deze romige groentesalade met aardappelen, wortelen, augurken, erwten, eieren en mayonaise volgens dit recept maakt, is dit het eerste dat op tafel komt. Om je vingers bij af te likken en belegd met brood!

Francoska solata je zelo okusna zelenjavna solata, ki popestri vsak piknik, zabavo in praznike. Priprava vam bo vzela malo časa, če se je lotite po spodnjem receptu, pa jo boste na koncu s kruhom pomazali!

LEES VERDER: Recept: snelle zelfgemaakte mayonaise

Francoska miza ne sme manjkati na nobeni praznično obloženi mizi.
Francoska solata ne sme manjkati na nobeni praznično obloženi mizi.

Če želite, jo lahko pripravite iz domače majoneze. Tudi zanjo imamo recept: Domača majoneza na hitro. Pa naj vam tekne!

Recept – francoska solata:

Sestavine – francoska solata:

  • 300 gram aardappelen
  • 200 g majoneze
  • 2 eieren
  • 150 g graha (po možnosti svežega)
  • 150 g korenčka
  • 100 g kislih kumaric
  • 80 g gorčice
  • 3 ščepce soli oz. po okusu
  • 1–2 ščepca sveže mletega popra oz. po okusu

Postopek priprave francoske solate:
Krompir olupimo, operemo in narežemo na manjše kose. Korenje ostrgamo, operemo in narežemo na kocke. Ravno tako na koščke narežemo kumarice. Grah izluščimo. V kozico damo krompir in dodamo toliko hladne vode, da je ves krompir prekrit. Vodo solimo, pustimo, da zavre, in na zmerne ognju/temperaturi kuhamo, vse dokler se krompir ne zmehča (pribl. 10 minut). V drugi kozici ta čas v osoljeno vodo stresemo korenje in grah ter kuhamo do 10 minut. Odcedimo, ohladimo in vso zelenjavo prestavimo v večjo skledo. Nato se lotimo kuhanja jajc. Položimo ju v hladno vodo in počakamo, da ta zavre. Kuhamo še pet minut, nato jajci ohladimo pod mrzlo vodo in olupimo. Rumenjake ločimo od beljakov. Slednje narežemo na majhne kocke, medtem ko rumenjake nadrobimo. Oboje dodamo zelenjavi. Dodamo še gorčico in majonezo ter solimo in popramo. Dobro premešamo. Ohladimo in postrežemo hladno. Če francoska solata ni dovolj kisla, dodamo vinski kis ali tekočino od kumar. Pa dober tek!

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.