Denk je dat er alleen maar pannenkoeken zijn zoals wij die in Slovenië kennen? Je had het mis, er zijn talloze recepten en namen voor - en in de vorm van Nutella-zakjes zullen ze je favoriete zoete ondeugd worden.
Nutellini žepki iz palačink so izdelani po tradicionalni recepturi za danske palačinke, ki jim v originalu pravimo æbleskiver (veliko sreče pri izgovorjavi!).
![Nutellini žepki po ''dansko''.](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2017/01/nutellazepki2-660x370.jpg)
Izdelava žepkov je precej bolj preprosta kot izgovorjava, in ko jih boste enkrat pokusili, boste pozabili na vse Goede voornemens. Priprava na lastno odgovornost!
Sestavine za žepke iz palačink z Nutello:
- 130 gramov bele moke (tip 500)
- 1/4 theelepel zout
- 1/2 eetlepel bakpoeder
- 1 1/2 žličke sladkorja
- 250 ml melk
- 2 jajci (ločimo rumenjak od beljaka)
- 2 žlici masla (stopljenega na sobni temperaturi)
- Nutella
- sprej za kuhanje (po želji)
Postopek priprave žepkov iz palačink z Nutello: