Piškoti Oreo so po prihodu v Slovenijo hitro dobili veliko privržencev. Ko jih enkrat pokusite, je logično, zakaj. A dejstvo je, da industrijska različica ni pretirano zdrava, saj vsebuje veliko rafiniranega sladkorja, transnasičenih maščobnih kislin, umetnih barvil ... Ampak vi se jim ne bi radi odpovedali. In se vam jim tudi ni treba, saj lahko takšne piškote naredite kar sami doma. S tem receptom pa bodo še bolj zdravi.
Piškoti Oreo so priljubljeni piškoti v obliki sendviča, ki jim lahko le redkokdo reče ne. Da pa jih ne bi vedno le kupovali, si jih lahko pripravite oz. naredite kar sami. Čeprav se na prvi pogled zdi, da je za kaj takega potrebna kopica slaščičarskih izkušenj, v resnici ni tako. Le skrbno sledite receptu in ne morete zgrešiti.
LEES VERDER: Recept: oreogazmični rjavčki (brownieji)
Recept za piškote oreo, narejene doma:
Sestavine za piškote oreo, narejene doma:
- 250 g meel
- 125 gram boter
- 150 g temne čokolade z vsaj 70 odstotki kakava
- 220 g sladkorja
- 30 g cacaopoeder
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- een halve theelepel bakpoeder
- 18 penic marshmallow
Postopek priprave piškotov oreo:
Plitev pekač prekrijemo s papirjem za peko. V vodni kopeli stopimo maslo in čokolado. V drugi posodi stepemo jajca in vmešamo sladkor ter vaniljev izvleček. Jajčno mešanico nato vmešamo v shlajeno zmes iz čokolade in masla. V tretji posodi skupaj zmešamo moko, pecilni prašek in kakav v prahu. Vse skupaj nato presejemo v maso in še enkrat zmešamo. Pečico medtem nastavimo na 180 stopinj Celzija in začnemo na papir za peko z žlico polagati kupčke. V pečici jih pečemo od 8 do 10 minut. Ko se piškoti shladijo, jih polovico obrnemo na hrbet in nanje položimo penice; pokrijemo jih z drugo polovico piškotov. Vse skupaj postavimo v pečico še za 3 minute, da se penice zmehčajo. Ohladimo in postrežemo. Pa dober tek!