Naast chef-kok Dragan Marjanovič was het bijzondere kenmerk van de kookacademie van May het gastoptreden van de grote meesterkok Igor Jagodic van restaurant Strelec in het kasteel van Ljubljana. Culinaire verwennerij werd gevolgd door zoete verwennerij onder leiding van Gregat Rodet. Bekijk de culinaire meesterwerken die we samen hebben gemaakt en plezier hebben gehad.
Majska akademija je postregla s prijetnim presenečenjem kuharskega mojstra Igorja Jagodica, ki pa nam svojih receptov ni razkril do prvega srečanja. Priparavili smo tri jedi, ki jih tudi sam pripravlja svojim petičnim gostom v restavraciji. Ker so njegove mojstrovin preplet kulinarike iz preteklosti z gurmanskimi presežki sedanjosti smo pod njegovim vodstvom pripravili tri različne kulinarične dobrote in okusen recept. Med akademijo so se predstavila tudi vina Droppler. Uradna voda dogodka je bila Jamnica.
Losos s krompirjevo skorjico in parmezanom
Ingrediënten:
Pena staranega sira:
- 100 ml melk
- 1 vejica rožmarina
- 1 vejica peteršilja
- 1 takje tijm
- 1 česenov strok
- 100 ml smetane
- 30 gram boter
- 80 g ribanega parmezana
- 30 ml penine
- Bel balzamiko
- Sol, bel poper, muškat
- Lecitin
Ravioli – Testo:
- 170 g rumenjakov (8-9 jajc)
- 1 žl. Olivnega olja
- 1 žl. Vode
- 5 g soli
- 250 g moke (Semola)
Vulling:
- 170 g smetane
- 3 česni
- 1 šopek bazilike
- 1 šopek timijana
- 310 g jajc
- 270 g ribanega parmezana
- 1 žl creme fraiche
- 30 g zelišč
- Zout peper
Lisičke:
- 400 g lisičk
- 110 g masla
- 55 g mrzlega masla
- 30 g sekljane šalotke
- 60 ml belega vina
- 125 ml piščančje juhe
- 125 ml smetane
- Sol, zelišča
Zalm:
- 1,2 kg losos
- sol, poer beli
- 500 g krompir
- 2 kom jajca
- 30 ml olje tartufov
- kruiden
Utrinke iz majske kuharske akademije si oglejte v galeriji
Om te helpen met de organisatie CITY CHEF kookacademie se zahvaljujejo:
Siemens huishoudelijke apparaten, Pit, Kaval-groep, Droppler En restavracija Strelec
Fotografije: Ana Če