Wat doen we als we onszelf per ongeluk snijden tijdens het bereiden van voedsel? Eerst leggen we de wond onder water en daarna zoeken we naar een pleister in de badkamer. Wat als we je vertelden dat het ingrediënt om het bloeden te stoppen direct in de keuken te vinden is? De volgende keer dat je jezelf snijdt, gebruik dan deze goedkope keukentruc om het bloeden in slechts 10 seconden te stoppen!
Veš, kako v 10 sekundah ustaviš krvavitev brez obliža in spiranja z vodo, ki vzame precej več časa? Obstaja poceni trik iz kuhinje, ki ta postopek močno pospeši! Skrivnost tiči v uporabi kralja začimb/zelišč, kajenskega popra, ki med drugim lajša prebavo, znižuje raven holesterola, blaži astmo, stimulira izločanje sline in posledično predprebavne procese, izboljšuje delovanje želodca, lajša migrene, nas varuje pred srčnimi napadi, pomaga premagati pomanjkanje energije in kronično utrujenost, blaži druge bolečine (tudi zobobol), je dober proti okužbam in razredčen v vodi pomaga pri notranjih krvavitvah. Zdravilnih učinkov je še precej več, sodobna medicina pa še vedno odkriva nove.
LEES VERDER: Harde huid aan de voeten?! Een goedkope keukentruc voor perfect gladde voeten!
In kakšno čarovnijo kajenski poper izvede, da ustavi krvavitev v 10 sekundah? Prah, ki ga potresemo po rani, izenači krvni tlak, zaradi česar pritisk na rano popusti (zaradi snovi stiptik), kar pomeni, da se kri lahko začne takoj strjevati in rana zapirati. Kaj pa dejstvo, da je kajenski poper oster? Tisti, ki so metodo že preizkusili, pravijo, da ni peklo.