fbpx

Veš, kako v 10 sekundah ustaviti krvavitev? Trik iz kuhinje, ki ga moraš poznati!

Kajenski poper

Kaj storimo, ko se med pripravljanjem hrane nehote urežemo? Najprej damo rano pod vodo, nato pa v kopalnici poiščemo obliž. Kaj pa če ti povemo, da lahko sestavino za ustavitev krvavitve najdeš kar v kuhinji? Ko se boš naslednjič urezal, uporabi ta poceni trik iz kuhinje, s katerim boš krvavitev ustavil že po 10 sekundah!

Veš, kako v 10 sekundah ustaviš krvavitev brez obliža in spiranja z vodo, ki vzame precej več časa? Obstaja poceni trik iz kuhinje, ki ta postopek močno pospeši! Skrivnost tiči v uporabi kralja začimb/zelišč, kajenskega popra, ki med drugim lajša prebavo, znižuje raven holesterola, blaži astmo, stimulira izločanje sline in posledično predprebavne procese, izboljšuje delovanje želodca, lajša migrene, nas varuje pred srčnimi napadi, pomaga premagati pomanjkanje energije in kronično utrujenost, blaži druge bolečine (tudi zobobol), je dober proti okužbam in razredčen v vodi pomaga pri notranjih krvavitvah. Zdravilnih učinkov je še precej več, sodobna medicina pa še vedno odkriva nove.

PREBERITE ŠE: Trda koža na stopalih?! Poceni trik iz kuhinje za popolnoma gladka stopala!

Naslednjič, ko se v kuhinji urežete, najprej posezite po začimbi, ne obližu in vodi.
Naslednjič, ko se v kuhinji urežete, najprej posezite po začimbi, ne obližu in vodi.

In kakšno čarovnijo kajenski poper izvede, da ustavi krvavitev v 10 sekundah? Prah, ki ga potresemo po rani, izenači krvni tlak, zaradi česar pritisk na rano popusti (zaradi snovi stiptik), kar pomeni, da se kri lahko začne takoj strjevati in rana zapirati. Kaj pa dejstvo, da je kajenski poper oster? Tisti, ki so metodo že preizkusili, pravijo, da ni peklo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!