fbpx

Svetovno prvenstvo bradačev in brkačev 2015: to so uradno najlepši brki in brade na svetu

To so najlepši in najbolj nenavadni brki in brade na svetu

Najbolj negovani, predvsem pa najbolj odpiljeni brki in brade sveta so se nedavno zgrnili na ulice vasice Leogang v bližini Salzburga, saj je tam potekalo svetovno prvenstvo bradačev in brkačev 2015 (World Beard and Moustache Championship). Moški so razkazovali svoje kocinasto okrasje na obrazu, v galeriji pa si lahko pogledate, kaj vse so ustvarili iz svoje brade in brkov.

Svetovnega prvenstva bradačev in brkačev 2015, ki je potekalo v idilični avstrijski vasici Leogang, se je udeležilo 350 moških iz 20 držav, ki so se s svojimi košatimi umetninami merili v 18 kategorijah. Strokovna žirija je imela sila zahtevno nalogo (konkurenca je bila namreč res huda), ko je morala izbrati najbolj nenavadne, najbolj izvirne, najbolj naravne in najbolj modne brade in brke, “formalnost” so bile le kategorije, kot sta tisti za najdaljšo brado oziroma brke.

Še zadnje priprave...
Še zadnje priprave…

Največ lovorik, kar šest, je šlo v roke Američanov, sledili so gostitelji s štirimi in Nemci z dvema. V kategoriji “brki po madžarsko” je naslov iz leta 2013 (tekmovanje je namreč vsaki dve leti) ubranil Madžar, v kategoriji “delna brada v imperialističnem slogu” je šla zmaga Francozu, z brki po vzoru slikarja Salvadorja Dalíja pa je najbolj prepričal Britanec.

PREBERITE ŠE: 10 najboljših: svetovno tekmovanje za najbolj impresivne brke in brado 2014

Naslednji podoben dogodek bo v Brooklynu v New Yorku (ZDA) 7. novembra 2015, naslednje svetovno prvenstvo pa leta 2017 v ameriškem Austinu (Teksas).

Dodatne Informacije

Več informacij:
worldbeardchampionships.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!