fbpx

Odkrijte področja z negativno energijo v vašem domu

Feng Shui

Negativno energijo
Foto: envato

Se kdaj vprašate, kako bi lahko svoj dom naredili bolj udoben in prijeten prostor za bivanje? Ste slišali za Feng Shui, starodavno kitajsko prakso urejanja prostora za ustvarjanje pozitivne energije? Očistite področja z negativno energijo.

Raziskovanje doma s pomočjo Feng Shuija lahko pomaga izboljšati pretok energije v vašem domu, kar lahko prinese večjo harmonijo in uravnoteženost v vaše življenje.

Izberite eno sobo in se osredotočite na posamezne dele in kote tega prostora. Stojte ali sedite tiho in sproščeno, zaprite oči in poskušajte umiriti svoj um. Naj vaš um postane svoboden, da bo vaše dojemanje kar najbolj čisto.

Z zaprtimi očmi poskusite začutiti, kakšno energijo občutite okoli sebe. Osredotočite se na občutke, ne na vizualni videz sobe. Opazujte spremembe, ki se dogajajo v vaših mislih.

negativno energijo
Kje je najljubši prostor vašega ljubljenčka? Foto: Jeffrey Blum / Unsplash

Kaj ste občutili? Nenadno toploto ali rahel hlad, napetost ali sprostitev? Če se počutite toplo, svobodno in udobno, potem je kraj, kjer ste, zelo ugoden. V tem prostoru se počutite mirno in harmonično.

Sedaj postopoma preglejte celotno hišo, pri tem se vedno osredotočajte na svoje občutke. Glede na to, kako se počutite v določenih prostorih, lahko prilagajate razporeditev pohištva ali drugih predmetov v prostoru. Na primer, če vam ni všeč prostor, kjer ste preizkusili svoja čutila, morda morate narediti nekaj sprememb. Lahko odstranite nekatere predmete, ki spominjajo na negativne stvari, dodate svetlejše barve, pogosteje prezračite prostor itd.

Vnesite pozitivno energijo v vaš dom. Foto: Nathan Fertig / Unsplash

Pomembno je tudi, da opazujete energijo vaših hišnih ljubljenčkov. Kjer radi ležijo ali počivajo, so lahko vir pozitivne energije. Opazujte, kje se vaši ljubljenčki počutijo najbolj srečno in zdravo ter poskusite ta mesta izkoristiti za izboljšanje pretoka energije v vašem domu.

Raziskovanje doma z lastnimi čutili je zelo oseben proces in lahko traja nekaj časa, da se naučite, kako prepoznati ugodne in neugodne cone. Vendar pa lahko izboljšanje pretoka energije v vašem domu prinese veliko pozitivnih učinkov na vaše življenje in počutje.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.