fbpx

Polestar O₂: koncept, ki prikazuje zmožnosti znamke Polestar

Polestar O2; Foto: Polestar

Polestar O₂ je čudovit štirisedežni roadster, ki sledi oblikovalskemu jeziku koncepta Polestar Precept. O₂ pooseblja športnega roadsterja za moderno električno dobo.

Polestar O₂ predstavlja športni avtomobil s trdo streho, ki ima proporce klasičnega kabrioleta. Je poln modernih in naprednih sistemov, ki ga poganja najnovejša električna tehnologija. O₂ je pregled dosedanjega uspeha znamke Polestar in pokazatelj, česa vsega je znamka zmožna. Koncept O₂ je namenjen voznikom, ki bi želeli občutiti živahen in lahkoten občutek za volanom. Minimalno nagibanje, direktno krmiljenje in agilen električni pogon so del O₂ DNK.

Polestar O₂ ni samo zabaven, temveč tudi okolju prijazen. Vse mehke površine v notranjosti avtomobila so narejene iz recikliranega poliestra, vključno s peno, lepili in 3D tiskanimi vlakni. Šasija koncepta je v večini narejena iz aluminija, različnih kakovosti, ki je prav tako recikliran. Kakšno baterijo in kakšen elektromotor ima koncept nam žal ni znano, lahko pa omenimo zanimiv ʺdodatekʺ koncepta O₂. Gre za avtonomni snemalni dron, ki poleti med vožnjo in med tem snema voznika in avtomobil. Izvrstna ideja, ki bi jo bilo zanimivo probati tudi v praksi.

Dodatne Informacije

polestar.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!