fbpx

Preprost recept za Oreo cheesecake, ki vas bo navdušil

Popolna sladica za vse ljubitelje piškotov in kremnih okusov

Foto: envato

Oreo cheesecake je prava poslastica za vse ljubitelje sladkih razvajanj. S svojo bogato in kremasto teksturo ter hrustljavim Oreo dnom bo navdušil vse, ki obožujejo kombinacijo čokoladnih piškotov in nežne kremne mase. Ta preprosta, a hkrati elegantna sladica je odlična izbira za posebne priložnosti, kot so rojstni dnevi, prazniki ali večerje s prijatelji.

Ker Oreo cheesecake ne zahteva preveč sestavin in je priprava razmeroma enostavna, je primerna tudi za tiste, ki v kuhinji niso najbolj spretni, a si vseeno želijo pripraviti nekaj posebnega.

Foto: envato

Poleg svoje nebeške kombinacije okusov pa Oreo cheesecake očara tudi s svojim videzom – črno-belo prepletanje piškotnih plasti in kremnega nadeva ustvari impresiven videz, ki bo v trenutku prevzel vse prisotne. Če ste ljubitelj Oreov in kremastih sladic, potem je ta recept prava izbira za vas!

Oreo cheesecake

  • Obroki: 8
  • Težavnost: srednje
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 250 g Oreo piškotov (za dno)
  • 100 g masla (stopljenega)
  • 600 g kremnega sira (npr. Philadelphia)
  • 200 g sladkorja
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • 3 jajca
  • 200 ml sladke smetane
  • 150 g zdrobljenih Oreo piškotov (za nadev)
  • 100 g Oreo piškotov (za okras)

Navodila

1. Priprava dna: Najprej zdrobite Oreo piškote (250 g) v drobtine. Piškotne drobtine zmešajte s stopljenim maslom, dokler ne dobite enotne mase. To mešanico nato enakomerno razporedite po dnu tortnega pekača (premera 23 cm), dobro pritisnite ob dno in postavite v hladilnik za 30 minut. 2. Priprava nadeva: V veliki posodi zmešajte kremni sir in sladkor, dokler ne dobite gladke zmesi. Nato vmešajte vaniljev ekstrakt in jajca – eno po eno. Na koncu dodajte še sladko smetano in zdrobljene Oreo piškote (150 g). Mešajte, dokler masa ni popolnoma homogena. 3. Sestavljanje in peka: Nadev enakomerno prelijte čez piškotno dno. Tortni pekač postavite v pečico, segreto na 160°C, in pecite 60 minut. Cheesecake je pečen, ko je nadev na robovih čvrst, na sredini pa še rahlo mehek. 4. Ohlajanje: Po peki pustite cheesecake, da se ohladi na sobno temperaturo, nato pa ga postavite v hladilnik za vsaj 4 ure (najbolje čez noč). 5. Okraševanje: Preden postrežete, cheesecake okrasite z dodatnimi Oreo piškoti – lahko jih zdrobite in potresete po vrhu ali pa uporabite cele piškote za dekoracijo.

Oreo cheesecake je sanjska sladica za vse ljubitelje kremastih dobrot in piškotov Oreo. Njegova priprava je enostavna, rezultat pa vedno očara. Poskusite ga pripraviti za naslednje praznovanje – obljubimo, da ne boste razočarani!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.