Buča daje poseben okus, še posebej v kombinaciji s čokolado. V tem receptu predstavljamo čudovito kombinacijo. Ti preprosti bučni mafini s čokolado so neverjetno enostavni za pripravo, a očarajo čute s svojim okusom in aromo.
Dandanes se na družbenih omrežjih ne morete upreti receptom s sezonsko hrano. V zadnjih dneh so našo pozornost pritegnili bučni mafini s čokolado.
In zakaj je buča tako priljubljena? Ker je vsestransko uporabna in jo zlahka uporabimo za slane jedi in sladice. Tisti, ki so jo navajeni jesti le v juhah, so presenečeni, ko jo prvič poskusijo v sladici. Buča jim res da poseben okus, sploh v kombinaciji s čokolado. Prav takšen recept vam predstavljamo danes. Ti preprosti mafini z bučo in čokolado so tako enostavni za pripravo, navdušijo pa z okusom in vonjem.
Vzemite bučo, jo prerežite na pol, pecite v pečici na 200 stopinjah Celzija do mehkega, jo izdolbite in nato naredite bučni pire, ki ga lahko uporabite za najrazličnejše stvari. Eden od njih naj bo recept za bučne mafine s čokolado.
Bučni mafini s čokolado
Sestavine
- 300 g bučnega pireja
- 220 g navadne moke
- 100 g čokoladnih kapljic (ali sesekljane čokolade)
- 100 g sladkorja
- 120 ml olja
- 60 ml mleka
- 2 veliki jajci
- 1 mala žlička cimeta
- 1 mala žlička pecilnega praška
- 1 mala žlička sode bikarbone
- ščepec soli
Navodila
- V skledo dajte moko, pecilni prašek, sodo, cimet in sol, premešate in odstavite.
- V drugo posodo najprej dodate sladkor, jajca, olje in bučni pire ter mešamo toliko časa, da se vse sestavine povežejo.
- Pripravljeno mešanico suhih sestavin dodajte k mokrim sestavinam in na rahlo premešajte dokler ne dobite gladke in enotne zmesi. Dodajte čokolado in ponovno premešajte.
- Pečico nastavite na 180 stopinj Celzija. Modelčke položite v pekač za muffine in jih enakomerno nadevate, dokler ne porabite vse zmesi. Po želji lahko na vrh dodate še malo čokolade. V ogretI pečici pečete približno 20 minut. Dober tek!