fbpx

Recept: Domači sladoled iz jogurta in jagodičevja

Foto: envato

Za pripravo domačega osvežilnega sladoleda iz grškega jogurta in zmrznjenega jagodičevja, ne boste potrebovali stroja za sladoled.

Domači sladoled iz grškega jogurta in zmrznjenega jagodičevja je odličen, ker je bogat z beljakovinami, nizko vsebuje maščobe in je poln antioksidantov. Osvežilni okusi naravnega sadja in kremasta tekstura zagotavljajo zdravo, a okusno poletno poslastico.

Domači sladoled

  • Obroki: 12
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Sestavine za sladoled:
  • 500 g grškega jogurta
  • 300 g zmrznjenega jagodičevja (kot so jagode, maline, borovnice ali mešanica)
  • 100 ml medu ali po okusu
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Navodila

  1. Zmrznjeno jagodičevje vzemite iz zamrzovalnika in pustite, da se nekoliko odtaja, da bo lažje za mešanje.
  2. V mešalniku ali s pomočjo paličnega mešalnika zmešajte odtajano jagodičevje, grški jogurt, med in vanilijev ekstrakt. Mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi. Prilagodite količino medu glede na želeno sladkost.
  3. Po potrebi dodajte več medu ali vanilijevega ekstrakta, če želite sladoled slajši ali bolj aromatičen.
  4. Zmes prenesite v posodo za zamrzovanje. Posodo pokrijte in jo postavite v zamrzovalnik.
  5. Vsako uro premešajte zmes z vilicami, da preprečite tvorbo ledenih kristalov in da bo sladoled kremast. Ponavljajte 3-4 ure, dokler sladoled ne doseže želene gostote.
  6. Sladoled vzemite iz zamrzovalnika nekaj minut pred serviranjem, da se nekoliko zmehča. Postrezite v skledah ali kornetih.
  7. Po želji lahko sladoled obogatite s svežim sadjem, čokoladnimi prelivi, oreščki ali granolo za dodatno teksturo in okus.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.