Ali obstaja boljši način, da razvajate svoje brbončice kot z nežno in kremno torto, ki združuje sladke piškote, bogat mascarpone in sveže maline? To je recept za malinin cheesecake!
Ta preprost, a neustavljiv malinin cheesecake, je popolna izbira za vse, ki si želijo zadovoljiti svoje sladke želje in se razvajati z okusom svežine.
Ko enkrat poskusite to sladico, se ne boste mogli upreti njenemu mehkemu, a hkrati hrustljavemu okusu, ki se prepleta z bogato in osvežujočo noto malin.
Malinin cheesecake
Sestavine
- 300 g piškotov
- mleko za namakanje piškotov
- 500 g mascarpone sira
- 180 g kisle smetane
- 200 ml sladke smetane
- 120 g sladkorja v prahu
- 300 g malin (zamrznjenih ali svežih)
- pol vrečke želatine (5 g)
- 2 žlici hladne vode
- maline za dekoracijo
Navodila
- Na dno pekača premera 20 cm položite piškote, ki ste jih predhodno namočili v mleko.
- Stepite sladko smetano.
- V drugi posodi zmešajte mascarpone, kislo smetano in sladkor v prahu.
- Želatino zmešajte z vodo in pustite, da nabrekne. Nato jo segrejte do stopnje, da se želatina stopi in jo zmešajte z mascarpone nadevom. Dodajte žlico nadeva v posodo z želatino in premešajte z žico, nato vse skupaj združite, da dobite enakomeren nadev brez grudic.
- Na piškote v modelu nanesite 3-4 žlice nadeva, nato dodajte polovico malin, ponovno nanesite 3-4 žlice nadeva in dodajte vrsto piškotov, ki ste jih namočili v mleko. Ponovno nanesite 3-4 žlice nadeva, dodajte preostale maline in na koncu preostanek nadeva.
- Torto postavite v hladilnik in pustite čez noč, da se dobro ohladi.
- Naslednji dan odstranite model in torto okrasite po želji. Če želite bolj tekoč nadev, želatino in vodo izpustite ali zmanjšajte količino želatine.