fbpx

Recept: enostaven malinin cheesecake

Malinin cheesecake
Foto: envato

Ali obstaja boljši način, da razvajate svoje brbončice kot z nežno in kremno torto, ki združuje sladke piškote, bogat mascarpone in sveže maline? To je recept za malinin cheesecake!

Ta preprost, a neustavljiv malinin cheesecake, je popolna izbira za vse, ki si želijo zadovoljiti svoje sladke želje in se razvajati z okusom svežine.

Ko enkrat poskusite to sladico, se ne boste mogli upreti njenemu mehkemu, a hkrati hrustljavemu okusu, ki se prepleta z bogato in osvežujočo noto malin.

Malinin cheesecake

  • Obroki: 8
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 300 g piškotov
  • mleko za namakanje piškotov
  • 500 g mascarpone sira
  • 180 g kisle smetane
  • 200 ml sladke smetane
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 300 g malin (zamrznjenih ali svežih)
  • pol vrečke želatine (5 g)
  • 2 žlici hladne vode
  • maline za dekoracijo

Navodila

  1. Na dno pekača premera 20 cm položite piškote, ki ste jih predhodno namočili v mleko.
  2. Stepite sladko smetano.
  3. V drugi posodi zmešajte mascarpone, kislo smetano in sladkor v prahu.
  4. Želatino zmešajte z vodo in pustite, da nabrekne. Nato jo segrejte do stopnje, da se želatina stopi in jo zmešajte z mascarpone nadevom. Dodajte žlico nadeva v posodo z želatino in premešajte z žico, nato vse skupaj združite, da dobite enakomeren nadev brez grudic.
  5. Na piškote v modelu nanesite 3-4 žlice nadeva, nato dodajte polovico malin, ponovno nanesite 3-4 žlice nadeva in dodajte vrsto piškotov, ki ste jih namočili v mleko. Ponovno nanesite 3-4 žlice nadeva, dodajte preostale maline in na koncu preostanek nadeva.
  6. Torto postavite v hladilnik in pustite čez noč, da se dobro ohladi.
  7. Naslednji dan odstranite model in torto okrasite po želji. Če želite bolj tekoč nadev, želatino in vodo izpustite ali zmanjšajte količino želatine.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.