fbpx

Recept: enostavna rafaelo torta z malinami

Foto: envato

Ali ste že kdaj sanjarili o popolnem okusu, zavitem v eni sami sladici? Ali vas zanima, kako lahko klasična torta Rafaelo postane še bolj osvežujoča in privlačna z dodatkom sočnih malin?

Torta Rafaelo je danes ena izmed klasičnih slaščic, njena edinstvena kombinacija sestavin pa je preprosto popolna. Ne glede na letni čas je ta torta prava poslastica, a danes vam predstavljamo recept za prečudovito Rafaelo torto z malinami.

Osvežilne maline, slasten kokos in bogata čokolada se združijo v pravi raj okusov.

Rafaelo torta z malinami

  • Obroki: 8
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Sestavine za osnovo:
  • 250 g keksov
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 100 g margarine
  • 70 ml pomarančnega soka
  • Sestavine za sadni nadev:
  • 200 g malin
  • 5 žlic sladkorja
  • 100 ml vode
  • 2 žlici gostila za želiranje
  • Sestavibe za kokosov nadev:
  • 600 ml vode
  • 6 žlic sladkorja
  • 80 g vaniljevega pudinga
  • 100 g margarine
  • 50 g bele čokolade
  • 2 žlici stepene smetane
  • 100 g kokosa
  • Dodatno:
  • 100-120 g stepene smetane
  • 200 ml mineralne vode
  • čokolada za okras

Navodila

  1. Zdrobite kekset in jih zmešajte z vaniljevim sladkorjem, stopljeno margarino ter pomarančnim sokom. Dobro premešajte in maso vtisnite v model s premerom 20 cm, obložen s peki papirjem. Postavite v hladilnik, da se strdi.
  2. V manjši posodi zmešajte gostilo s 50 ml vode, da dobite gladko zmes brez grudic.
  3. V kozici zmešajte maline, vodo in sladkor ter kuhajte, dokler ne zavrejo. Primešajte pripravljeno gostilo in ob stalnem mešanju kuhajte, dokler se ne zgosti. Vroč malinov nadev prelijte čez piškotno podlago in pustite, da se popolnoma ohladi.
  4. V novi kozici zmešajte vodo, sladkor ter vaniljev puding. Kuhajte mešanico ob nenehnem mešanju, dokler se ne zgosti. Dodajte margarino, kokos in belo čokolado ter mešajte, dokler se sestavine ne stopijo in povežejo. Pokrijte s prozorno folijo in pustite, da se ohladi na sobni temperaturi.
  5. V drugi posodi stepite mineralno vodo in smetano, dokler ne dobite čvrste stepene mase.
  6. Ko se kokosov nadev ohladi, mu primešajte dve žlici stepene smetane, nato nežno primešajte še kokos.
  7. Prelijte kokosov nadev preko malinovega nadeva, nato pa po vrhu enakomerno razporedite preostalo stepeno smetano.
  8. Torto okrasite s koščki puste čokolade in po želji dodatno posujte s kokosovim drobljencem.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.